ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιστρέφουν οι ΚΟΜΥ στα νοσοκομεία από τις 4 Μαΐου

Από την Τρίτη του Πάσχα θα επανέλθουν οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ στα νοσοκομεία της Ηπείρου, προκειμένου να διενεργούν rapid tests σε ασθενείς και συνοδούς.

Αυτό ανέφερε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, μετά από ενημέρωση που είχε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργου Πρέντζα.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επεσήμανε πως η απομάκρυνση των ΚΟΜΥ από τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων προκαλεί τεράστια προβλήματα και κινδύνους πρόκλησης ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορωνοϊού, όχι μόνο με μεταφορά κρουσμάτων από την κοινότητα στα νοσοκομεία αλλά και αντίστροφα, από τα νοσοκομεία στην κοινότητα, όπως έγινε την περίοδο του Ιανουαρίου, οπότε το Γ.Ν. «Χατζηκώστα» για ένα μήνα εμφάνιζε έκρηξη κρουσμάτων στο εσωτερικό του.
Η αποχώρηση των ΚΟΜΥ από τα νοσοκομεία από τις 22 Μαΐου έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» και στις διοικήσεις. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο γίνονταν καθημερινά περί τα 600 με 800 rapid tests από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ενώ από την απομάκρυνσή τους και μετά διενεργούνται περί τα 200 τεστ, μόνο σε σοβαρά ασθενείς που έπρεπε να μεταβούν στο νοσοκομείο.
Έτσι, η ΛΑ.ΣΥ ζήτησε ενημέρωση του σώματος και πιο συγκεκριμένα, αν το ζήτημα συζητήθηκε με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ την Παρασκευή που επισκέφθηκε την περιφέρεια Ηπείρου, ενώ παράλληλα κάλεσε την περιφερειακή αρχή να πάρει μέτρα για να συνεχιστεί ο απόλυτα αναγκαίος έλεγχος στις πύλες των νοσοκομείων.
Κατά την απάντησή του, ο κ. Καχριμάνης τόνισε πως έθεσε το θέμα αυτό και στον διοικητή της ΥΠΕ και στη διοίκηση του ΕΟΔΥ, όπως και το θέμα των ελέγχων στην Κακαβιά και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Σημείωσε, μάλιστα, πως και ο διοικητής της ΥΠΕ ανέφερε πως τέτοιοι έλεγχοι από ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ πραγματοποιούνταν μόνο στα Γιάννενα και σε κανένα άλλο νοσοκομείο της επικράτειας.
Λίγο αργότερα, λαμβάνοντας τη σχετική ενημέρωση, ο κ. Καχριμάνης μετέφερε τη θετική απάντηση των αρμοδίων και την επαναφορά των ΚΟΜΥ στα νοσοκομεία από την Τρίτη του Πάσχα. Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, το πρόβλημα οφείλονταν σε έλλειψη ηλεκτρονικού εξοπλισμού, των ειδικών τάμπλετ (PDA) που χρησιμοποιούν οι ΚΟΜΥ, τα οποία και θα εξασφαλιστούν. «Το προσωπικό επαρκεί, δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, ένα σημείο για το οποίο η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά διευκρινήσεις, καθώς, όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου, «δεν μπορεί το υπερεξαντλημένο προσωπικό των νοσοκομείων να στελεχώσει και αυτή τη λειτουργία».
Με βάση την αποχώρηση των ΚΟΜΥ και με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη στα νοσοκομεία της πόλης, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» καταγγέλλει την ηγεσία της ΥΠΕ για τη δυσλειτουργία στα χειρουργεία που δημιούργησε η μετατροπή χώρου ανάνηψης σε τρίτη ΜΕΘ για ασθενείς με covid-19.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αποδίδει ευθύνες για τη στάση τους τόσο στην διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων. «Η υπέροχη εικόνα “ενός κόσμου όμορφου, αγγελικά πλασμένου!” Εικόνα που εμείς οι υπόλοιποι, από ιδεολογική και πολιτική στρέβλωση, αρνούμαστε να δούμε…», καταλήγει δηκτικά η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Μειωμένο ωράριο λόγω καύσωνα

Ηπειρωτικός Αγών

Σε επόμενη επίσκεψη οι ανακοινώσεις για το κτήριο του ΕΟΔΥ