ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επαναφορά των ΚΟΜΥ στο ΠΓΝΙ ζητά η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί ο έλεγχος σε όλους τους ασθενείς και συνοδούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μετά την αποχώρηση των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, ζητά η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

Όπως επισημαίνει, οι ΚΟΜΥ στο νοσοκομείο διενεργούσαν 600 με 800 τεστ ημερησίως, ενώ αυτή τη στιγμή το ΠΓΝΙ μπορεί να διενεργήσει 150-200, που δε φτάνουν ούτε για ασθενείς και συνοδούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ταυτόχρονα, ξεκινούν και δύο νέες εμβολιαστικές γραμμές με το ίδιο προσωπικό.

Με βάση τα παραπάνω και με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη στα νοσοκομεία, η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών τον κατηγόρησε για την δυσλειτουργία τα χειρουργεία που δημιούργησε η μετατροπή χώρου ανάνηψης σε τρίτη ΜΕΘ για ασθενείς με covid-19.

«Ο κ.Καρβέλης επιθεώρησε την άδεια από περιστατικά εδώ και τρεις εβδομάδες 3η ΜΕΘ στον χώρο της ανάνηψης, που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη ροή των χειρουργείων, όπου οι χειρουργοί ανανήπτουν τους ασθενείς εντός χειρουργείου. Δε γνωρίζουμε αν συνομίλησε  με το προσωπικό και τους διευθυντές των τομέων και των κλινικών… Κουβέντα όμως δε βρήκε να πει για την κλινική και εκπαιδευτική δυσλειτουργία του νοσοκομείου που επισφραγίστηκε από την πρόσφατη επιστολή-διαμαρτυρία της ιατρικής σχολής και την επιστολή όλων  των διευθυντών τομέων του ΠΓΝΙ για μετατροπή του ΠΓΝΙ σε μιας νόσου με “αθέτηση μάλιστα υποσχέσεων από τον ίδιον για μη αλλοίωση του χαρακτήρα του τριτοβάθμιου νοσοκομείου”», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση.

Παράλληλα, αποδίδονται ευθύνες για τη στάση τους τόσο στην διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων. «Η υπέροχη εικόνα “ενός κόσμου όμορφου, αγγελικά πλασμένου!” Εικόνα που εμείς οι υπόλοιποι, από ιδεολογική και πολιτική στρέβλωση, αρνούμαστε να δούμε…», καταλήγει δηκτικά η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Σε «θερμή» υποδοχή του Υπουργού Υγείας καλεί η ΑΣΥ Υγειονομικών

Διαχωρίζει τη θέση της η ΑΣΥ Υγειονομικών

Ψυχιατρική ΠΓΝΙ: Αδυναμία εισαγωγής νέων περιστατικών λόγω κορωνοϊού

Ηπειρωτικός Αγών