ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τέλος τα rapid tests στα νοσοκομεία

Αποχωρούν από σημεία ελέγχου εντός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της πόλης οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ από την Πέμπτη 22 Απριλίου.

Οι λόγοι της αποχώρησης δεν έχουν γίνει γνωστοί, αλλά πιθανά σχετίζονται με τις εικόνες συνωστισμού και την πολύωρη αναμονή στους εξωτερικούς χώρους των νοσοκομείων πολιτών, που είτε είχαν κάποιο ραντεβού είτε ήταν συνοδοί ασθενών.
Σε κάθε περίπτωση, οι ΚΟΜΥ αποχωρούν και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», ωστόσο, τα rapid tests παραμένουν υποχρεωτικά για να εισέλθει κάποιος στα δύο ιδρύματα.
Έτσι, οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων καλούν τους πολίτες που προτίθενται να τα επισκεφθούν, να έχουν πραγματοποιήσει rapid test σε μία από τις δύο ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, οι οποίες βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της περιφέρειας Ηπείρου (καθημερινές και Σαββατοκύριακο, από 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι) και στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, (Δευτέρα έως Παρασκευή, από 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι).
Μάλιστα, η διενέργεια του rapid test, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», θα πρέπει να έχει γίνει έως 48 ώρες πριν την καθορισμένη επίσκεψή τους στο νοσοκομείο. Πρόκειται βέβαια για ένα μεγάλο χρονικό «παράθυρο», αφού τα test ταχείας διάγνωσης αποτυπώνουν τη θετικότητα ή μη στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Όπως σημειώνει η διοίκηση του Γ.Ν. «Χατζηκώστα», η διενέργεια των rapid tests αφορά όλους τους πολίτες που προτίθενται να επισκεφθούν το νοσηλευτικό ίδρυμα (συνοδούς, εισαγωγές, προγραμματισμένα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, απογευματινά ιατρεία, απεικονιστικές εξετάσεις, ενδοσκοπήσεις κ.λπ.).
Το ίδιο επισημαίνει και η διοίκηση του ΠΓΝΙ, που καλεί ακόμη τους πολίτες εκτός Ιωαννίνων, που πρόκειται να επισκεφτούν το νοσοκομείο, να έχουν πραγματοποιήσει rapid test στα προκαθορισμένα σημεία της περιοχής τους.
Ειδική μέριμνα θα δοθεί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τους ογκολογικούς – αιματολογικούς ασθενείς, οι οποίοι λαμβάνουν χημειοθεραπεία, νεφροπαθείς – αιμοκαθαρόμενους ασθενείς και όσους υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία, οι οποίοι θα εξακολουθούν να πραγματοποιούν rapid test στην είσοδο του νοσοκομείου.
Παράλληλα, η διοίκηση ζητά πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας (τήρηση αποστάσεων, χρήση προστατευτικής μάσκας, αποφυγή συγχρωτισμού, τακτικό πλύσιμο χεριών), με σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που πρόκειται να επισκεφτούν το νοσοκομείο.

Σχετικά άρθρα

Θέμα χρόνου η ενιαία λίστα χειρουργείων

Με πρόγραμμα εορτών και τα rapid tests

Rapid tests και στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών