ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διανομή τροφίμων σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

Διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ( ΤΕΒΑ FEAD)» των δήμων Ιωαννιτών, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Ιωαννιτών, σε ό,τι αφορά τους ωφελούμενους του δήμου, η διανομή θα γίνει από αύριο Τρίτη έως και την Παρασκευή 23 Απριλίου στο ΚΕΠΑΒΙ, αύριο στην Πεδινή, αύριο και μεθαύριο σε Ανατολή και Κατσικά, μεθαύριο και την Πέμπτη στο Πέραμα, καθώς και την Πέμπτη και την Παρασκευή στον Ιερό ναό Περιβλέπτου. Στον Ι.Ν. Περιβλέπτου καλούνται να προσέλθουν μεθαύριο και οι ωφελούμενοι που παραλάμβαναν τα είδη τους στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του covid-19. Στους ωφελούμενους Ρομά που διαμένουν στην περιοχή Νέας Ζωής, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του covid-19, η παράδοση των προϊόντων θα γίνει κατ’ οίκον.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δήμους, αύριο θα γίνει διανομή στα Πράμαντα και το Καλέντζι του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, την Αγία Κυριακή και τα Δερβίζιανα του δήμου Δωδώνης, την Τετάρτη στους δήμους Ζαγορίου, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου και την Πέμπτη 22 Απριλίου στον δήμο Ζίτσας.
Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι κρέας, μοσχάρι και χοιρινό. Καλούνται οι ωφελούμενοι να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο κοινωνικής τους ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο σε έντυπη μορφή, από το οποίο να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. τους και δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς τους. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δε δύναται να παραλάβει αυτοπροσώπως τα προϊόντα, δύναται να παραλαμβάνονται αυτά από μέλος της οικογένειας με την αίτηση και το Α.Μ.Κ.Α του. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο) απαιτείται εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου.
Για την αποφυγή εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού, καλούνται οι ωφελούμενοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υποχρεούνται να υπογράφουν σε κατάσταση για την παραλαβή των προϊόντων με δικό τους στυλό.

Σχετικά άρθρα

Δράσεις ειδικής στήριξης και δημιουργικών δραστηριοτήτων για ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

Δήμος Δωδώνης- Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 200 οικογένειες

Διανομή τροφίμων από τον Σύλλογο Τριτέκνων

Ηπειρωτικός Αγών