ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Λίγοι εμβολιάστηκαν, πολλοί είχαν κλείσει ραντεβού

Σε πενήντα περίπου ανεβάζει τον αριθμό των εκτός σειράς εμβολιασθέντων στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος.

«Μετά τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που εμβολιάστηκαν κατ’ εξαίρεση με ευθύνη των νοσοκομείων, έχουμε τώρα πολύ πιο σοβαρό ζήτημα με τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό εργαζόμενων σε επιχείρηση με κανονικό ραντεβού, χωρίς να βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα που δικαιούται εμβολιασμούς», ανέφερε σε δήλωσή του, επιβεβαιώνοντας ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων σταμάτησαν τους εμβολιασμούς των εν λόγω ατόμων και έστειλαν την υπόθεση στον εισαγγελέα».
Ο κ. Γιαννάκος προσθέτει πως «από τις ακυρώσεις των ραντεβού διαπιστώνει κανείς ότι είχαν κλείσει ραντεβού πάρα πολλά άτομα από την εν λόγω επιχείρηση» και κάνει λόγο για «πολύ σοβαρή υπόθεση» κατά την οποία «τα νοσοκομεία έπραξαν πάρα πολύ σωστά». Ωστόσο, τονίζει πως «θα πρέπει να διερευνηθεί πώς έκλεισαν ραντεβού τα εν λόγω άτομα για εμβόλιο εκτός σειράς», την ώρα που «κάποιοι έλεγαν ότι έκλεισαν ραντεβού μέσω της επιχείρησης».
«Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά. Ποιοι μεσολάβησαν για τον εμβολιασμό των εργαζόμενων της εν λόγω επιχείρησης εκτός σειράς; Πόσοι άλλοι κλείνουν ραντεβού εκτός σειράς την ώρα που δεν εμβολιάστηκαν ακόμη οι ευπαθείς ομάδες;», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Έθεσαν αιτήματα, περιμένουν λύσεις

ΠΟΕΔΗΝ: 206 νεκροί από κορωνοϊό στο ΠΓΝΙ

Σπίτι- σπίτι οι εμβολιασμοί στον Δήμο Δωδώνης