ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαμαρτυρία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο στρατόπεδο Περάματος

Έξω από το στρατόπεδο Περάματος συγκεντρώθηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πλαίσιο του τετραημέρου κινητοποιήσεων των οργανώσεων του κόμματος που θέτουν στο επίκεντρο τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων.

Με πανό και συνθήματα, τα μέλη των τοπικών οργανώσεων έφτασαν έξω από την πύλη του στρατοπέδου, όπου ο Γιώργος Πρέντζας έκανε την κεντρική ομιλία.
Αιτήματα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι να μην αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, ένα θέμα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, αλλά και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των στρατευμένων από την πανδημία του κορωνοϊού όπως και να τους δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
Επίσης, συνδέουν τη στράτευση με τη «συμμαχία της χώρας με ιμπεριαλιστικές δυνάμεις», αλλά και την αστυνομική καταστολή, που, όπως υποστηρίζουν, συνδέεται με την προσπάθεια εντατικοποίησης των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. «Τα προβλήματά μας δε σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων, ούτε η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας», τονίζουν και απαιτούν να μην προχωρήσει η αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς, αλλά αντίθετα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει έκτακτη οικονομική στήριξη για τους στρατευμένους, ώστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μην επιβαρύνονται οι οικογένειές τους.
Επίσης, απαιτούν την κατανομή των δαπανών για τα εξοπλιστικά προγράμματα, σε μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των στρατευμένων, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για να προχωρήσει ο εμβολιασμός των στρατιωτών και να δοθούν όλες οι άδειες και έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, πριν και με την επιστροφή τους στα στρατόπεδα.

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές

Εκδήλωση για τα δικαιώματα των γυναικών με την Κ. Κούνεβα

Εκδήλωση της Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την υγεία