ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεύτερη ευκαιρία για την ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού

Μια δεύτερη ευκαιρία να προχωρήσει στην ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού από κοινού με τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, αναμένεται να έχει η δημοτική αρχή, παρά την πρόσφατη καταψήφιση του θέματος από το δημοτικό συμβούλιο.

Σε τροπολογία για θέματα αρμοδιότητας ΟΤΑ, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα», προβλέπεται ότι «περιέρχεται στην Οικονομική Επιτροπή των δήμων η αρμοδιότητα για την ίδρυση ή συμμετοχή του δήμου σε Αναπτυξιακό Οργανισμό ο.τ.α. (άρθρο 2 του ν.4674/2020)». Με δεδομένη την πλειοψηφία που έχει η δημοτική αρχή στο όργανο, η λήψη απόφασης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν φυσικά επιλέξει να επαναφέρει το θέμα.
Η μεταβίβαση της αρμοδιότητας στην Οικονομική Επιτροπή προέκυψε προκειμένου να παρακαμφθεί με αυτόν τον τρόπο το… μπλοκάρισμα των αποφάσεων από την αντιπολίτευση σε δήμους όπου ο δήμαρχος δεν έχει την πλειοψηφία, καθώς ο δήμος Ιωαννιτών δεν ήταν ο μοναδικός στον οποίο προέκυψε σθεναρή αντίδραση της αντιπολίτευσης,

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο