ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κοινός αγώνας για το επίδομα παραμεθορίου

Με συντονισμένες ενέργειες συνεχίζουν τη διεκδίκηση του επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών για τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε νομούς στα ελληνοαλβανικά σύνορα, οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κέρκυρας και Φλώρινας.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα Γιάννενα κοινή συνεδρίαση των προεδρείων των πέντε Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, παρουσία του γενικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργου Παπατσίμπα.
Το αίτημα επέκτασης του επιδόματος και στους αστυνομικούς που υπηρετούν στους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κέρκυρας και Φλώρινας, είχε προ πολλού αναδειχθεί με διάφορες παρεμβάσεις από τις Ενώσεις, ευαισθητοποιώντας τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας –αντιπολίτευσης τότε, οι οποίοι είχαν προβεί στην κατάθεση σχετικών ερωτήσεων στη Βουλή, υπερτονίζοντας την καταφανέστατη αδικία που υφίστανται όσοι αστυνομικοί υπηρετούν στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Όμως, παρά την κυβερνητική αλλαγή τον Ιούλιο του 2019, έως και σήμερα ουδεμία πρόθεση θεσμοθέτησης έχει υπάρξει, με αποτέλεσμα τα δεδομένα να παραμένουν τα ίδια για τους αστυνομικούς.
«Εξακολουθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες προστασίας των συνόρων από παράνομη μετανάστευση, λαθρεμπόριο και λοιπές εγκληματικές δραστηριότητες, και βεβαίως συνεχίζουμε να βιώνουμε την άνιση επιδοματική μεταχείριση. Την κατάφορη αυτή αδικία, τονίσαμε και κατά την κοινή μας συνεδρίαση, απαιτώντας από τους κυβερνητικούς βουλευτές και την κυβέρνηση να τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, δρομολογώντας τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών με την επέκταση των νομοθετικών ρυθμίσεων», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Βασίλειος Νάκος, Ιωαννίνων Ανέστης Κωνσταντινίδης, Καστοριάς Ιωάννης Σπυρίδης, Κέρκυρας Νικόλαος Μποζίκης και Φλώρινας Ιωάννης Μουρατίδης.

Σχετικά άρθρα

Επαναφορά του αιτήματος για επέκταση του επιδόματος Παραμεθορίου

Επιστρατεύουν και το… αρχείο τους

Αποδέσμευση από τους ελέγχους για τον κορωνοϊό ζητούν οι αστυνομικοί