Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ασθενείς και εκτός Ηπείρου ενδέχεται να νοσηλεύσει το ΠΓΝΙ

Με την χώρα να βιώνει ίσως την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, το δημόσιο σύστημα υγείας γίνεται ξανά «μία υγειονομική περιφέρεια», προκειμένου να νοσηλεύσει τους ασθενείς και αυτό αποτυπώνεται και στην περιοχή μας, με τα νοσοκομεία της πόλης να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Παρά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες στον νομό Ιωαννίνων,  στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τόσο στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων, όσο και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με το ΠΓΝΙ να προετοιμάζεται για τη λειτουργία και τρίτης ΜΕΘ, προκειμένου να ανταποκριθεί σε τυχόν ανάγκες που θα προκύψουν όχι μόνο στην περιοχή της Ηπείρου αλλά και σε άλλες περιοχές της 6ης ΥΠΕ και όχι μόνο, όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της ΥΠΕ Γιάννης Νικόπουλος.

«Το ΕΣΥ είναι ενιαίο για όλη την Ελλάδα. Μακάρι να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε την τρίτη ΜΕΘ, αλλά, αν χρειαστεί, θα νοσηλεύσει ασθενείς από οπουδήποτε, όπως έχουν κάνει τα νοσοκομεία και στο παρελθόν», σημείωσε ο κ. Νικόπουλος.

Δηλώσεις για το ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενών από την Πάτρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έκανε το πρωί και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα Κέντρα Υγείας

Ωστόσο, έδωσε μεγάλη έμφαση στο θέμα του εμβολιασμού, σημειώνοντας πως από αύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε τρία περιφερειακά Κέντρα Υγείας του νομού Ιωαννίνων, στα Δερβίζιανα, τον Βουτσαρά και τα Πράμαντα. Αύριο ανοίγουν επίσης εμβολιαστικά κέντρα στα Κ.Υ. Βουργαρελίου και Μαργαριτίου.

«Είναι στελεχωμένα και έχουν όλο τον εξοπλισμό και τα υλικά που χρειάζονται, όπως τάμπλετ και υπολογιστές», σημείωσε ο κ. Νικόπουλος, προσθέτοντας πως θα ανοίξουν εμβολιαστικά κέντρα σε Κέντρα Υγείας σε ολόκληρη την έκταση της περιφέρειας.

Με αφορμή και τους ενδοιασμούς που έχουν αναπτυχθεί για τα εμβόλια, ο κ. Νικόπουλος κάλεσε τους πολίτες να μη φοβηθούν να εμβολιαστούν, ενώ υπενθύμισε πως ακόμη και μετά των εμβολισμό είναι αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας. «Να εμβολιάζονται οι πολίτες για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο», κατέληξε ο κ. Νικόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Κινητές Μονάδες Υγείας σύντομα και στην Ήπειρο

Σε φάση αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης

Γεωργία Χαλάτση

Υποσχέσεις για ενίσχυση με προσωπικό από Σεπτέμβριο