ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τριακόσιες κλίνες και χειρουργικά εργαλεία για το ΠΓΝΙ

Εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό του μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της περιφέρειας Ηπείρου το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους ασθενείς.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ανακοίνωσε την ένταξη στο ΠΔΕ ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1.136.000, με ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, θα προμηθευτεί 100 ηλεκτρικές κλίνες νοσηλείας τύπου Α’ προϋπολογισμού 430.000 ευρώ, 200 ηλεκτρικές κλίνες νοσηλείας τύπου Β’, προϋπολογισμού 496.000 ευρώ και 22 σετ χειρουργικών εργαλείων για τις ανάγκες των χειρουργείων, προϋπολογισμού 210.000 ευρώ.

«Τα παραπάνω είδη αποτελούσαν πάγια και διαχρονικά αιτήματα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας εκ μέρους του ΠΓΝΙ και για τον τεχνολογικό και λειτουργικό μετασχηματισμό του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκησης, που ευχαριστεί την περιφέρεια Ηπείρου και τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.

«Η διοίκηση του ΠΓΝΙ οφείλει, για μια ακόμη φορά, να εξάρει την απροσμέτρητη συμβολή της περιφέρειας Ηπείρου και του περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη προσωπικά, στη χρηματοδοτική στήριξη (είτε από εθνικούς πόρους, είτε από πόρους ΕΣΠΑ) του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος την Ηπείρου και ενός από τα κορυφαία της χώρας, αλλά και στην ηθική και λειτουργική στήριξη που συνεχίζει να του παρέχει, σε εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές εποχές για τη Δημόσια Υγεία», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου