ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Άνοιξαν για το κοινό Ιτς Καλέ και αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης

Ανοιχτά για το κοινό είναι από σήμερα το Ιτς Καλέ και ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, με αυστηρή τήρηση ωστόσο των μέτρων προστασίας και των περιορισμών που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, οι επισκέψεις επιτρέπονται σε παρέες έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, καθώς και τα πρωτόκολλα ασφαλούς χρήσης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους εντός των ορίων των δήμων διαμονής τους.
Ο αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης θα λειτουργεί με έλεγχο εισόδου και εισιτήριο, από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι, με μέγιστο αριθμό επισκεπτών τους 120. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651082287.
Το ίδιο ωράριο ισχύει και για την ακρόπολη Ιτς Καλέ, στην οποία η είσοδος και η έξοδος γίνονται μόνο από τη βόρεια (κεντρική) πύλη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651039580/25589.
«Η συνεργασία όλων αποτελεί σημαντική παράμετρο για την ομαλή επαναλειτουργία τους κάτω από τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας του covid-19 που βιώνονται παγκοσμίως», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Μια έκθεση – αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Βασίλη Χαρίση

«Παράθυρο» χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για Μεντρεσέ και Βιβλιοθήκη

Πολύτιμη γνώση για το Βουλευτήριο της αρχαίας Δωδώνης