ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έντεκα ερωτήματα για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της μεταφοράς των ειδικών μονάδων της Ψυχιατρικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων η βουλευτής Β' Πειραιώς του ΜέΡΑ 25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

Σε ερώτησή της προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κάνει χρήση του ρεπορτάζ του Η.Α. για την κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευάγγελου Συρίγου και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, παραθέτοντας και τις αντιδράσεις που είχαν καταγραφεί σε προγενέστερο χρόνο.
Η κ. Μπακαδήμα ερωτά τους δύο υπουργούς για ποιο λόγο μεταφέρθηκε τώρα το Κέντρο Ψυχικής Υγείας από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με ποιο καθεστώς λειτουργούσε, διοικητικά και πρακτικά, 30 χρόνια, πόσα άτομα απασχολούνται και αν είναι εργαζόμενοι του «Χατζηκώστα» ή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Επίσης, ερωτά, αν είναι εργαζόμενοι του «Χατζηκώστα», ποιες οι συνέπειες στην εργασία τους από τη μεταφορά λειτουργίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς και αν η μεταφορά λειτουργίας συνεπάγεται και νέες θέσεις εργασίας, πόσες και ποιων ειδικοτήτων. Επιπλέον θέτει τα ερωτήματα είναι αν το Κέντρο Ψυχικής Υγείας υπάγεται ή όχι στο ΕΣΥ, αν εξυπηρετούσε τις ανάγκες του ΕΣΥ και εάν ναι, θα συνεχίσει να τις καλύπτει. Τέλος, ερωτά αν το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» θα συνεχίσει να έχει ψυχιατρικό τμήμα, καθώς και ποιος ο ετήσιος προϋπολογισμός του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, ποιος τον διαχειριζόταν προηγουμένως και ποιος θα τον διαχειρίζεται πλέον.

Σχετικά άρθρα

Θέλουν τα Γιάννενα… υπαίθριο καμβά

Φ. Μπακαδήμα: «Δε χωρά κομματική χροιά η ακρίβεια»

ΜέΡΑ25 – Περιοδεία της Φ. Μπακαδήμα στην Ήπειρο