ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζήτημα με τα προσωπικά δεδομένα για τη μετάδοση του περιφερειακού συμβουλίου

Άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα αν θα μεταδοθεί διαδικτυακά η σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, αίτημα που έχει διατυπώσει η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου.

Η τεχνολογική δυνατότητα υπάρχει μέσω του καναλιού της περιφέρειας στο you tube, όπου πρόσφατα μεταδόθηκε και εκδήλωση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, ωστόσο τις τελευταίες ώρες έχει προκύψει ζήτημα με τα προσωπικά δεδομένα, με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου να έχει ζητήσει τη συναίνεση των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση για να προχωρήσει η μετάδοση, επικαλούμενος έγγραφο της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της περιφέρειας Ηπείρου.
Για προσπάθεια της περιφέρειας Ηπείρου να κρυφτεί από το απόλυτα δημοκρατικό και δίκαιο αίτημα, να μεταδοθεί η συνεδρίαση, κάνουν λόγο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου Κωνσταντίνα Ζέκα-Πάσχου, Κώστας Κωτσαντής και Γιώργος Πρέντζας.
«Ούτε λίγο ούτε πολύ η περιφέρεια Ηπείρου αρνείται τον δημόσιο χαρακτήρα των συνεδριάσεων και γι αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα προσωπικών δεδομένων για τη μετάδοσή τους. Τέτοια εμπόδια έρχονται να προστεθούν στην άρνηση της περιφέρειας να προσκομίσει ουσιώδη έγγραφα για την πορεία του έργου των σταθμών μεταφόρτωσης, ακόμη και μετά την εισαγγελική παραγγελία . Κατανοούμε ότι η περιφερειακή Αρχή βρίσκεται στη δυσχερή θέση να υποχρεώνεται να συρθεί σε μια συνεδρίαση που απέφευγε ένα μήνα τώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχτούμε ακόμα μεγαλύτερη περιστολή στα δικαιώματά τα δικά μας αλλά και του ηπειρώτικου λαού, βαφτίζοντας προσωπικά δεδομένα τις δημόσιες τοποθετήσεις μας.
Θεωρούμε το έγγραφο απαράδεκτο πολιτικά αλλά και ένδειξη μικρότητας το γεγονός ότι αξιοποιούνται οι υπηρεσίες της περιφέρειας για να βοηθήσουν στο “κρυφτούλι”, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Αρχικά έγινε προσπάθεια η άρνηση στην παροχή των εγγράφων για τους ΣΜΑ να αποδοθεί σε καθυστέρηση των υπηρεσιών και τώρα γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν εμπόδια στην μετάδοση της συνεδρίασης αξιοποιώντας τη Διεύθυνση Πληροφορικής», αναφέρουν χαρακτηριστικά, θέτοντας το ερώτημα εάν ζητήθηκε γραπτή συναίνεση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από την υφυπουργό Εργασίας που μίλησε στην ημερίδα για την Ημέρα της Γυναίκας μόλις λίγες ημέρες πριν, και καλώντας τον υπηρεσιακό μηχανισμό της περιφέρειας, που εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το νομικό καθεστώς της συνεδρίασης, να απευθυνθεί αρμοδίως στις περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας, που ήδη μεταδίδουν διαδικτυακά τις συνεδριάσεις τους.

Σχετικά άρθρα

5 ευρώ το πηγαινέλα στο Νησί

Απάντηση στην κριτική με τον αέρα του 55%

Γεωργία Χαλάτση

Δύο + δύο άδειες στην Παμβώτιδα