ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανοιχτό στοίχημα η διεύρυνση της εκλογικής βάσης

Με στόχο και «στοίχημα» τη διατήρηση της τοπικής «πρωτιάς» του κόμματος στις εκλογές του 2019 και την περαιτέρω διεύρυνση του στην εκλογική βάση, αναλαμβάνει η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που αναδείχθηκε από τις εσωκομματικές διαδικασίες των προηγούμενων ημερών.

Ασκώντας κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης σε υγειονομικό, οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο, ο νέος συντονιστής Σάββας Δημητριάδης τόνισε πως πρόκειται για ένα δύσκολο έργο ώστε να «χτιστεί» ένα μαζικό κόμμα της αριστεράς, γειωμένο στην τοπική κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, τους χώρους δουλειάς.

Ταυτόχρονα, σε πρακτικό και οργανωτικό επίπεδο, βασικές προτεραιότητες αποτελούν η λειτουργία των οργανώσεων με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των μελών, η διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων για ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, η συνέχιση της διεύρυνσης και συμπόρευσης με προοδευτικές δυνάμεις σε όλους τους χώρους.

«Οφείλουμε δυναμικά το επόμενο διάστημα να σταθούμε απέναντι στην ακραία και επιθετική νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. Να μην τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο και να μην αφήσουμε για μια ακόμη φορά να πληρώσουν το βάρος και αυτής της υγειονομικής κρίσης οι πολλοί, οι μικροί, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι και η νέα γενιά. Ο στόχος είναι ένας. Μια δημοκρατική προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας για το καλό όλων μας», σημείωσε.

Ο κ. Δημητριάδης επέκρινε την κυβέρνηση για τη μη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την προστασία των πολιτών σε χώρους δουλειάς, μέσα μαζικής μεταφοράς και σχολεία, τη μη στήριξη των μικρομεσαίων επαγγελματιών αλλά και αυταρχισμό στη λήψη νομοθετικών αποφάσεων, χωρίς διάλογο.

«Έχουμε το πιο παρατεταμένο lockdownστην Ευρώπη και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε γενναίες και αναγκαίες δημόσιες δαπάνες για να στηρίξει το ΕΣΥ, την υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία, τα μέσα μεταφοράς και τους μαζικούς χώρους εργασίας», τόνισε και έκανε ειδική αναφορά στον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Αντί η κυβέρνηση να ακούσει την ακαδημαϊκή κοινότητα και να ανοίξει το πανεπιστήμιο με όρους δημοκρατίας και υγειονομικής ασφάλειας, προχωρώντας σε rapidtestsκαι τον εμβολιασμό του προσωπικού που εμπλέκεται σε εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα, αντί να ενισχύσει οικονομικά το πανεπιστήμιο για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες, επιλέγει τον αυταρχισμό και την εμμονή στην εφαρμογή ενός άδικου νόμου», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης και κατέληξε με το ερώτημα αν η τοπική κοινωνία μπορεί να ανεχθεί την υποβάθμιση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που έχει συνδεθεί με την τοπική ανάπτυξη.

«Η απάντηση είναι σίγουρα όχι και πρέπει να προστατέψουμε το πανεπιστήμιό μας ως κόρη οφθαλμού», σημείωσε.

Στην ομαλή και μαζική συμμετοχή στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία αναφέρθηκε ο αναπληρωτής συντονιστής Πέτρος Παλάσχας, ο οποίος έδωσε έμφαση στην ηλικιακή ανανέωση των μελών της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής αλλά και στη διεύρυνση της κοινωνικής και επαγγελματικής διαστρωμάτωσης. «Αυτά τα δύο πλεονεκτήματα μας δίνουν μια γείωση στην τοπική κοινωνία και τη δυνατότητα να έχουμε μια άριστη αντίληψη της κατάστασης, την οποία βιώνουμε οι ίδιοι και δεν περιμένουμε να την ακούσουμε ως τρίτοι», σημείωσε.

Παράλληλα, απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής κυρίως στους νέους ανθρώπους και εκτίμησε πως οι εκλογές θα είναι κοντά, σημειώνοντας πως υπάρχει ετοιμότητα από την πλευρά του κόμματος. «Στόχος των εκλογών είναι να καταφέρουμε να διατηρήσουμε το πολύ καλό ποσοστό που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στον νομό μας και να είναι το πρώτο κόμμα», κατέληξε.

Απαντώντας σε ερώτηση, τόσο ο κ. Δημητριάδης όσο και ο κ. Παλάσχας τόνισαν ότι «δεν περισσεύει κανένας» και πως παρά τις διαφωνίες, όλοι συντάσσονται σε ένα κοινό σκοπό και δεν υπάρχει καμία «απειλή» για την ενότητα του κόμματος. Πρόθεση της ΝΕ είναι εξάλλου η αξιοποίηση και όσων δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Σχετικά άρθρα

Κατέγραψε προβλήματα και διέβλεψε προοπτικές

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα

Οκτώ νέοι σφένδαμοι στο παραλίμνιο μέτωπο