ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με την ευχή να είναι το τελευταίο «λουκέτο»

Με τηλεκπαίδευση λειτούργησαν από σήμερα, για μια ακόμη φορά, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, σε όλη την επικράτεια, ενώ ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι του υπουργείου Παιδείας σκέψεις για την παράταση του σχολικού έτους.

Η διαδικασία πλέον είναι γνωστή για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, όπως ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνος Καμπουράκης, ευχόμενος ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα υπάρχει οριζόντιο «κλείσιμο» της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Παράλληλα, πριν το Πάσχα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία κατανομής των voucher των 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν για τη συμμετοχή όλων στην τηλεκπαίδευση.

Εξαίρεση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελούν τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων, που λειτούργησαν κανονικά και το προηγούμενο διάστημα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν. Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων, το επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, όπως και οι μαθητές άνω των 16 ετών, θα έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό, όπως ανέφερε ο κ. Καμπουράκης.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, που στηρίζονται από το ΠΑΜΕ, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «επικοινωνιακά παιχνίδια» σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών των ειδικών σχολείων. «Κοντεύει μήνας από την εξαγγελία τους και δεν έχει γίνει ούτε ένας εμβολιασμός εκπαιδευτικού, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι οι εκπαιδευτικοί των Ειδικών Σχολείων είναι σχεδόν αδύνατο να προστατευτούν από τα κοινά Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.)», τονίζουν.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, μεταξύ άλλων, ζητά να διενεργούνται μαζικά – εβδομαδιαία, τεστ στο χώρο των ειδικών σχολείων, να υπάρξει άμεσα φροντίδα, ώστε να έχουν όλα τα σχολεία νοσηλευτή, να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να καλυφθούν τα κενά των αδειών και να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να υπάρξει αυστηρός έλεγχος από την περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών, να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος και να υπάρξει πρόνοια από το υπουργείο Παιδείας για τη συνέχιση των επιστημονικών παρεμβάσεων, σε όσους μαθητές ΑμΕΑ κλείνει το τμήμα ή το σχολείο τους.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων

Δεν επιφέρουν αλλαγές οι εκλογές

Από τα σχολεία ξεκινούν οι προσεισμικοί έλεγχοι