ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τώρα που θέλουν να εμβολιαστούν, δεν τους εμβολιάζουν

Με μια μάλλον… τιμωρητική λογική αντιμετωπίζει ο ΕΟΔΥ το αίτημα εργαζομένων στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδων Ιωαννίνων» και στον «Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας» να εμβολιαστούν σε δεύτερη φάση, καθώς, όταν είχαν τη δυνατότητα, δεν το έπραξαν λόγω φόβων και αμφιβολιών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η διοίκηση του Γηροκομείου, αντί να προγραμματιστεί ο άμεσος εμβολιασμός τους, η απάντηση του ΕΟΔΥ ήταν πως θα πρέπει να γραφτούν για προγραμματισμό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που τηρεί ο οργανισμός για τον σκοπό αυτό. «Επειδή, αυτό θα καθυστερήσει πάρα πολύ τον εμβολιασμό τους, με απρόβλεπτες για τους ηλικιωμένους μας επιπτώσεις, καταγγέλλουμε την στάση αυτή του ΕΟΔΥ και παρακαλούμε, αφού πρώτα επανεκτιμήσει την σοβαρότητα του θέματος, να προβεί στον άμεσο εμβολιασμό των εργαζομένων μας», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.
Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται, στις δύο δομές έχει εμβολιαστεί από τον ΕΟΔΥ το 97% των ηλικιωμένων και το 40% περίπου των εργαζομένων, ποσοστό που σε ό,τι αφορά τους δεύτερους είναι μικρό.

Σχετικά άρθρα

Επίσκεψη Σ. Μαρκούλα στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο

Μια εμβολιαστική «Ομπρέλα» στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων