ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έτοιμη να υποδεχθεί επισκέπτες τον Μάιο η Ήπειρος

Υπό την αίρεση των υγειονομικών δεδομένων ανοίγει τον Μάιο η τουριστική αγορά στη χώρα μας, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμό Χάρη Θεοχάρη, που στο πλαίσιο της, διαδικτυακής φέτος, διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB 2021, κάλεσε τους ξένους επισκέπτες απευθύνοντας τον νέο μήνυμα του ΕΟΤ για την χώρα μας, «Το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα» (AllyouwantisGreece).

Η Ελλάδα φιλοδοξεί, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, να ανοίξει τις τουριστικές πύλες μέχρι τις 14 Μαΐου, όμως μέχρι τότε, όπως εξήγησε ο κ. Θεοχάρης, θα εξεταστεί το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως το Ισραήλ, μια αγορά ιδιαίτερα σημαντική και για την περιοχή της Ηπείρου.

Η περιφέρεια, μάλιστα, αναμένει από τις αρχές Μαΐου μια σημαντική άφιξη, την Ολυμπιακή Ομάδα της Σουηδίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Apollo, η οποία επίσης θα ξεκινήσεις και τις τακτικές πτήσεις προς την Ήπειρο την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στράτο Ιωάννου, η εταιρία θα ξεκινήσει τις πτήσεις με τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως, οι οποίες θα αυξηθούν τον Ιούλιο, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Προφανώς, ο τουριστικός κλάδος παγκοσμίως είναι «μουδιασμένος» και κάνει προσεκτικά βήματα, αναμένοντας την πορεία της πανδημίας αλλά και της «θωράκισης» των χωρών μέσω του εμβολιασμού.Παρόλα αυτά, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και για τη χώρα μας, αλλά και για την Ήπειρο συγκεκριμένα, για την οποία η περσινή, ιδιαίτερη χρονιά, έκλεισε θετικά, δεδομένων των συνθηκών και σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

«Όλα θα εξαρτηθούν βέβαια από την πορεία της πανδημίας. Εμείς όμως έχουμε κεφαλαιοποιήσει την περσινή ασφαλή λειτουργία όπου ήρθε αρκετός κόσμος δεδομένων συνθηκών, και μαζί με την περιφέρεια Πελοποννήσου είχαμε τον περισσότερο κόσμο. Είναι αυτό σημαντικό γιατί αποδείχθηκε ότι οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι του κλάδου τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έγινε μια σωστή διαχείριση και οι επισκέπτες έφυγαν με την αίσθηση της ασφάλειας», σημείωσε ο κ. Ιωάννου.

Οι λεπτομέρειες για τον χρόνο και τον τρόπο ανοίγματος του τουρισμού αναμένεται να συζητηθούν με την ηγεσία του υπουργείου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού την ερχόμενη Τρίτη.

«Το ότι μπαίνει ένα χρονικό όριο είναι σημαντικό, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προετοιμαστούν», σημείωσε ο κ. Ιωάννου, με τον κλάδο να ευελπιστεί ότι και από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών από νομό σε νομό, ώστε να υπάρξει κινητικότητα και στην εσωτερική αγορά.

Σχετικά άρθρα

Ρότα για την UNESCO έβαλε και η αρχαία Νικόπολη

Αναμονή και αγωνία για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στα Γιάννενα

Γεωργία Χαλάτση

«Στοίχημα που κερδήθηκε» η τουριστική ανάπτυξη