ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Χαρακτήρα διαμαρτυρίας δίνει η ΑΔΕΔΥ στην Ημέρα της Γυναίκας

Με μία συγκέντρωση έξω από το διοικητήριο της περιφέρειας Ηπείρου θα… γιορτάσει την Ημέρα της Γυναίκας το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι και προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή, έχει προκηρυχθεί διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Η ΑΔΕΔΥ επιλέγει να φέρει στην επιφάνεια τα προβλήματα των γυναικών, με στόχο όχι μόνο να συζητηθούν ευρέως στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, αλλά για να ξεκινήσει μια αγωνιστική παρέμβαση για την επίλυσή τους.
Σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι εν έτει 2021 οι γυναίκες συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία, την πολιτική ζωή, συνεχίζουν να είναι πιο ευάλωτες στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, συνεχίζουν να είναι πιο εκτεθειμένες σε όλες τις μορφές βίας. Ταυτόχρονα, με την έλευση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης οι γυναίκες βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένες στην ανεργία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία, ενώ η υποχρεωτική τηλεργασία συμπιέζει τον προσωπικό χρόνο των γυναικών στο ελάχιστο.
Αναφορά κάνει και στις αποκαλύψεις μέσω του ελληνικού #Metoo, σημειώνοντας ότι αναδεικνύουν τις σεξιστικές διακρίσεις και την έμφυλη βία που δυστυχώς αποτελούν «κανονικότητα» για τις γυναίκες και τα άτομα που δεν επιλέγουν τις «παραδοσιακές» σεξουαλικές κατευθύνσεις.

Σχετικά άρθρα

Συνεπείς στο ραντεβού τους οι εργαζόμενοι

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη

Ηπειρωτικός Αγών

Σε προεκλογικούς τόνους τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς