ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

“Η δημοτική αρχή δεν εκβιάζεται” η απάντηση Ελισάφ στον Ι. Λυκογιώργο

Εν αναμονή των αποφάσεων επί των προσφυγών που έχουν κατατεθεί από ενδιαφερόμενες εταιρείες σε σχέση με τη διακήρυξη του έργου για τον ενεργειακό οδοφωτισμό, βρίσκεται ο δήμος Ιωαννιτών, με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ να ξεκαθαρίζει ότι από την πλευρά του δεν υπάρχει καμία περίπτωση παρέμβασης σε έναν διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Μοναδικός σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να υλοποιηθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης σε όλη την έκταση του δήμου», τόνισε χαρακτηριστικά, με αφορμή και την ανακίνηση του θέματος από τον πρώην αντιδήμαρχο Γιάννη Λυκογιώργο, που έκανε λόγο για νόθευση του ανταγωνισμού λόγω των αυστηρών κριτηρίων που προβλέπονται και τα οποία θέτουν εκτός συμμετοχής πολλές εταιρείες.
Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής λαμβάνονται συλλογικά στη δημοτική ομάδα και τα υπόλοιπα όργανα, και στην παρούσα φάση, όπου ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη από την αναθέτουσα αρχή, κάθε παρέμβαση θα μπορούσε πολύ εύκολα να παρερμηνευτεί. «Σκοπός μας είναι να γίνει το έργο και σε αγαστή συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου αναμένουμε τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της πολιτείας επί των ενστάσεων ορισμένων εταιρειών», ανέφερε ο δήμαρχος.
Κληθείς να τοποθετηθεί ειδικότερα σε σχέση με τις διαφωνίες που έχουν εκφραστεί από τον κ. Λυκογιώργο, σημείωσε ότι έχει επιλέξει τον δικό του δρόμο, χωρίς ωστόσο να δείχνει πρόθεση να οδηγηθεί η σχέση τους σε… διαζύγιο με δική του πρωτοβουλία.
«Ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Η δημοτική αρχή δεν εκβιάζεται και έχει υποχρέωση, τηρώντας απαρέγκλιτα τις δημοκρατικές διαδικασίες στα όργανα της με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, να παίρνει τις αποφάσεις της και αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο. Στο συγκεκριμένο θέμα σε μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν υπάρχει καμία πιθανότητα παρέμβασης. Αναμένουμε τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της πολιτείας, τις οποίες οφείλουμε να σεβαστούμε σε αγαστή συνεργασία με την αναθέτουσα αρχή δηλαδή την περιφέρεια Ηπείρου. Ο κ. Λυκογιώργος επέλεξε τον δικό του δρόμο», υπογράμμισε.

Πολιτική ασυνέπεια καταλογίζει η «Ενότητα Πολιτών»

Πολιτική κριτική, αξιολογώντας ως λανθασμένη τη διαχείριση του ζητήματος από τη δημοτική αρχή, ασκεί η μείζονα αντιπολίτευση, με τον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών –Νέα Γιάννενα» να αποδίδει πολιτική ασυνέπεια στη δημοτική αρχή, αλλά πολύ περισσότερο, να την κατηγορεί ότι έχει αφήσει ένα έργο του δήμου εξολοκλήρου στα χέρια της περιφέρειας Ηπείρου.
«Επανερχόμαστε, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Λυκογιώργου, στο θέμα της έλλειψης ορθής πολιτικής διαχείρισης ενός τόσο σημαντικού έργου για τον τόπο. Και είπαμε ότι όλη αυτή η διαδικασία που εξελίχθηκε ταχύρυθμα, όχι έτσι όπως η δημοτική αρχή υποσχέθηκε στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αναδεικνύει μια πολιτική ασυνέπεια. Το δεύτερο πολιτικό χαρακτηριστικό, είναι ότι αποδεικνύεται ξανά ότι όλη αυτή η διαδικασία για ένα έργο που αφορά τους δημότες του δήμου Ιωαννιτών, έχει εν λευκώ παραδοθεί στην περιφερειακή αρχή, μέσω του προγράμματος ELENA. Καλώς κακώς η δημοτική αρχή επέλεξε να υλοποιήσει το έργο με αυτή τη μέθοδο, μα να μην υπάρχει μια πλήρης ενημέρωση για την διαδικασία; Εμείς ασκούμε πολιτική κριτική και εκφράζουμε προβληματισμούς, που προκύπτουν από στοιχεία που έχει καταθέσει ο κ. Λυκογιώργος, για το αν, για το συμφέρον των πολιτών, εξασφαλίζεται ο ανταγωνισμός και η ποιότητα του έργου. Εμείς, καταθέσαμε τις απόψεις μας και σε πολιτικό επίπεδο, και βεβαίως τις ανησυχίες μας, στα ποιοτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά. Προφανώς σεβόμαστε αποφάσεις του ελληνικού κράτους αλλά δεν παύουμε να έχουμε το δικαίωμα άσκησης πολιτικής κριτικής», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Σχετικά άρθρα

Μεγαλεπήβολοι στόχοι για τη γιαννιώτικη αργυροτεχνία

Αποστόλης Τζελέτας

Εγγυάται το plan b για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

Επί τάπητος η συνεργασία με δήμους της Αλβανίας