ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συγκέντρωση βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας

Πρωτοβουλίες για συνδρομή των σεισμοπαθών της Θεσσαλίας έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται και σε τοπικό επίπεδο.

Σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προχωρούν ο δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ, μετά από επικοινωνία που έγινε με τους δήμους Λάρισας, Τυρνάβου και Ελασσόνας, οι οποίοι έχουν καταγράψει τις ανάγκες των κατοίκων. Όσοι θέλουν να συνεισφέρουν, μπορούν να παραδίδουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (ΚΕΠΑΒΙ) κουβέρτες, νερά, γάλα εβαπορέ και τρόφιμα μεγάλης διάρκειας.
Η παράδοση των υλικών γίνεται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί, θα παραδοθεί με μέριμνα του δήμου στους φορείς των τριών δήμων που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 2651030504 και 2651361402.
Σε συνέχεια της μεγάλης κινητοποίησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν οι επανειλημμένες σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, ο Ε.Ε.Σ. αναπτύσσει μία ακόμη κίνηση συμπαράστασης των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας. Για τον λόγο αυτό άνοιξε λογαριασμό στη EUROBANK προς ενίσχυση των σεισμόπληκτων, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό.
Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά, καλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον τραπεζικό λογαριασμό 0026.0240.30.0201205013 (IBAN: GR2602602400000300201205013) με δικαιούχο τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Σεισμός –Ελασσόνα». Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2103609825 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.
Επιπλέον, ο Ε.Ε.Σ. απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.ά.), προκειμένου να ενισχύσουν τη προσπάθεια του για παροχή σίτισης στους πληγέντες της περιοχής, τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί ολική ή μερική κατάρρευση και διαβιούν προσωρινά σε ανοικτούς χώρους.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο