ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με το ίδιο σχέδιο, αλλά με καλύτερη εφαρμογή

Σε μια προσπάθεια συντονισμού όλων των δυνάμεων που εμπλέκονται στη διαχείριση του κορωνοϊου, αλλά και μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης πολιτών και υγειονομικών, με στόχο την ανακοπή της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων και την αποφυγή ενός ακόμη lockdown που θα έχει ακόμη βαθύτερες επιπτώσεις σε οικονομικό επίπεδο, αναδείχθηκε στην επίσκεψη του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου στα Γιάννενα.

Ο κ. Κωτσιόπουλος, μετά τις συναντήσεις που είχε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τον δήμαρχο Ιωαννίνων, αλλά και τη σύσκεψη στο ΕΚΑΒ, παρουσία του προέδρου του Ν. Παπαευσταθίου, επισκέφθηκε και τα δύο νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων, διαπιστώνοντας ετοιμότητα και άρτια οργάνωση.

Παράλληλα, ενημερώθηκε για την πορεία του εμβολιασμού, που προχωρά με καλύτερους ρυθμούς στην περιοχή σε σχέση με άλλες περιφέρειες, εφιστώντας ωστόσο προσοχή στο υγειονομικό προσωπικό, μετά τη συρροή κρουσμάτων που ταλανίζει το Nοσοκομείο «Χατζηκώστα», καθώςαρκετοί γιατροί και νοσηλευτές είτε νοσούν είτε βρίσκονται σε καραντίνα. «Θέλω να επιστήσουμε την προσοχή στους υγειονομικούς που θα πρέπει να εμβολιαστούν, υπάρχει άρτια οργάνωση και στα δύο νοσοκομεία, αλλά οι συνθήκες είναι τέτοιες που θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και στην τήρηση των μέτρων και στη διαχείριση των περιστατικών, ώστε να αποφύγουμε τη διασπορά», σημείωσε, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αύξηση περιστατικών στην περιοχή, και ιδιαίτερα στη Θεσπρωτία, όπου την Τετάρτη κατέγραψε 19 νέα κρούσματα και «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση σε ολόκληρη τη χώρα ως προς τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. «Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, όλοι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, γιατί υπάρχουν και τα νέα στελέχη του ιού που είναι πιο μεταδοτικά», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τα δύο νοσοκομεία, ο κ. Κωτσιόπουλος σημείωσε ότι είναι συνεχής η ενίσχυσή τους και σε προσωπικό και σε εξοπλισμό και μέσα, ενώ σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει ανάγκη επικαιροποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού, που εφαρμόζεται πιστά.

Τα ζητήματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία του νοσοκομείου, έθεσαν στον Γ.Γ. οι διοικητές Ν. Κατσακιώρης και Σπ. Δερδεμέζης, με τον τελευταίο να σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω, μικρής αύξησης της δυνατότητας νοσηλείας περιστατικών covid, εφόσον χρειαστεί.

 

Η συνάντηση στην περιφέρεια

Η ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας στην Ήπειρο, μεταξύ των οποίων και η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε διεξοδικά στη μέχρι τώρα συνδρομή της περιφέρειας για τη βελτίωση των υποδομών των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ως επίσης και στο ΕΚΑΒ Ηπείρου. Ενημέρωσε, επίσης, αναλυτικά το Γ.Γ. για ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας σε επίπεδο ιχνηλατήσεων, ζητώντας να υπάρξει ένας γενικότερος συντονισμός εκ μέρους του υπουργείου, ώστε όλες οι κινητές του μονάδες του ΕΟΔΥ να λειτουργούν στο πρότυπο των Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας