ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους φοιτητές

Για άλλη μια μέρα βρέθηκαν στο δρόμο φοιτητικοί σύλλογοι του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους μετά την ψήφιση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, ενώ καταδίκασαν και τα πρόσφατα γεγονότα αστυνομικής βίας απέναντι στις κινητοποιήσεις φοιτητών στο ΑΠΘ.

Οι διαδηλωτές ξεκαθάρισαν ότι ο νόμος πρέπει και θα ακυρωθεί στην πράξη , καλώντας τους φοιτητές να εντείνουν τις δράσεις τους με μαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων και των διαδηλώσεων, ενώ ζητούν και από τους πολίτες να τους συμπαρασταθούν έμπρακτα, με τη συμμετοχή και τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Ένα επιπλέον ζήτημα που προβάλλουν οι φοιτητές, έχει να κάνει με το γεγονός ότι και το εαρινό εξάμηνο θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως φοίτηση, με τους πρωτοετείς φοιτητές ειδικότερα να μην ξέρουν ακόμη τι θα πει αμφιθέατρο. Όπως ανέφερε η πρωτοετής φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Χαρά Τασιούδη, οι νεοεισαχθέντες δεν έχουν ιδέα πως μοιάζουν οι πανεπιστημιακοί χώροι και τα τμήματά τους, την ώρα που τα ενοίκια συνεχίζουν να τρέχουν κανονικά, ενώ δε γνωρίζουν πότε και με ποιες συνθήκες θα συνεχιστούν οι σπουδές τους.

 

Σχετικά άρθρα

Κάθε Πέμπτη και συγκέντρωση

Απτόητοι οι φοιτητικοί σύλλογοι, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Γιάννης Τσέπας

«Θα μείνει στα χαρτιά» το μήνυμα προς την κυβέρνηση