ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Θα μείνει στα χαρτιά» το μήνυμα προς την κυβέρνηση

Με τη συμμετοχή 300 και πλέον ατόμων πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση και πορεία στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, σε συνέχεια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τους φοιτητικούς συλλόγους, τις πολιτικές οργανώσεις και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να δείχνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους απέναντι στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις.

Για υποβάθμιση των σπουδών των φοιτητών και των πανεπιστημίων έκανε λόγο η αντιπρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Γκουζάλ Τουλιαγκάνοβα, προαναγγέλλοντας συνέχιση των κινητοποιήσεων και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. «Σήμερα μαζευτήκαμε σύσσωμοι οι φοιτητικοί σύλλογοι του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για να καταδικάσουμε αυτό το νομοσχέδιο, κάνοντας ξεκάθαρο πως θα μείνει στα χαρτιά», τόνισε, προσθέτοντας πως πρόκειται για μια τροπολογία που υποκατηγοριοποιεί τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, βάζοντας περισσότερα εμπόδια στους φοιτητές. Εξέφρασε επίσης την άποψη πως η κυβέρνηση δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα για να μπορέσουν να επιστρέψουν οι φοιτητές στις σχολές τους με ασφάλεια, ενώ την ίδια ώρα προχωρά στη δημιουργία αστυνομικού σώματος, το οποίο θα είναι ελεύθερο να επιβάλει πειθαρχικούς κανόνες μέσα στα πανεπιστήμια.
«Νομοθετικό τερατούργημα» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο πρόεδρος Ένωσης Γονέων Ιωαννίνων Τάσος Τόκας, υπογραμμίζοντας τα εμπόδια τα οποία μπαίνουν στους μαθητές που επιθυμούν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, ενώ προσέθεσε πως επιδοτείται με 30 εκατομμύρια ευρώ το αστυνομικό σώμα που θα δρα μέσα στα πανεπιστήμια, την ώρα που οι σχολές είναι κλειστές. «Έχουμε ένα πολύ μεγάλο ζήτημα αυτή τη στιγμή, που δεν μπορεί να απαντηθεί διαφορετικά, παρά μόνο με αγωνιστική κινητοποίηση», είπε, συμπληρώνοντας πως οι δράσεις θα συνεχιστούν, και απευθύνοντας έκκληση προς την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα που έχουν γνωστοποιήσει τον τελευταίο χρόνο για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Νομοσχέδιο το οποίο εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, χαρακτήρισε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας, τονίζοντας πως δημιουργούνται ταξικοί φραγμοί στην εκπαίδευση και τη μόρφωση των παιδιών του ελληνικού λαού. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει τον αντιδημοκρατικό δρόμο και τον δρόμο της καταστολής για να υλοποιήσει την πολιτική της», ανέφερε, στέλνοντας το μήνυμα πως η ακαδημαϊκή κοινότητα θα ακυρώσει στην πράξη τις επιλογές της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα

Σε προεκλογικούς τόνους τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς

Απεργιακός ξεσηκωμός την Πέμπτη

Αποστόλης Τζελέτας

Ζητούν αυξήσεις χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους