ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απτόητοι οι φοιτητικοί σύλλογοι, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους, οι φοιτητικοί σύλλογοι βρέθηκαν ξανά μπροστά από το διοικητήριο της περιφέρειας Ηπείρου σήμερα για να διαδηλώσουν εκ νέου ενάντια στον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, ενώ δεν παρέλειψαν να στηλιτεύσουν και την πρόσφατη απόπειρα αστυνομικής παρέμβασης στο πανεπιστήμιο, με στόχο τη λήξη της κατάληψης στο κτίριο της διοίκησης.

Μέτα από ένα χρόνο κλειστών πανεπιστημίων, διάστημα που συμπληρώνεται σε μερικές μέρες, οι κινητοποιήσεις των φοιτητών συνεχίζονται με την ίδια συνέπεια και στόχευση, προκειμένου να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. «Είμαστε εδώ σήμερα, έβδομη εβδομάδα καλέσματος απέναντι στο νέο νόμο, που θα έχει αντίκτυπο σε όλη τη κοινωνία», σημείωσε η πρόεδρος Συλλόγου Εστιακών Νάντια Τζώρτζη, ενώ χαρακτήρισε «χουντικού τύπου παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας και του αρχηγού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου», με στόχο την λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας, με σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα να τάσσεται απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές. «Αυτή τη στιγμή η υπεράσπιση του ασύλου έγκειται στους συλλογικούς μας αγώνες, στην μαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων με σκοπό να σταματήσουμε την εφαρμογή του νόμου, τόσο στο δρόμο, όσο και στις σχολές μας», σημείωσε.

Την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν την αστυνομία να μπει στους πανεπιστημιακούς χώρους, εξέφρασε και η εκπρόσωπος των φοιτητών του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Γκουζάλ Τουλιαγκάνοβα, η οποία σημείωσε και τη συνεχή παρουσία των συλλόγων στις κινητοποιήσεις, εδώ και ένα χρόνο. «Είμαστε κάθετοι και δε θα αφήσουμε την αστυνομία στα πανεπιστήμιά μας, ούτε τον νόμο εφαρμοστεί, μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, τους συλλόγους και τις συνελεύσεις μας», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Συμπλοκή αντιεξουσιαστών με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Κάθε Πέμπτη και συγκέντρωση

Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους φοιτητές