ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε ελεγχόμενα επίπεδα η πίεση στο ΕΚΑΒ

Οι διακομιδές από τη γειτονική Αλβανία, αλλά και η γενικότερη επιβάρυνση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ λόγω της πανδημίας, με την κατάσταση ωστόσο να βρίσκεται σε ελεγχόμενα επίπεδα, τέθηκαν στις συσκέψεις που πραγματοποίησαν με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και με την αυτοδιοίκηση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Στόχος της επίσκεψης στην πόλη των Ιωαννίνων ήταν ο έλεγχος επιχειρησιακής ετοιμότητας για τους υγειονομικούς σχηματισμούς, αλλά και τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο πλαίσιο του τρίτου κύματος της πανδημίας, το οποίο βιώνουμε, όπως ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου.
«Η περιοχή εδώ εμφανίζει μια ελαφρά αυξητική τάση, αλλά προς το παρόν ελεγχόμενη. Οι διακομιδές από την Αλβανία, με τον μεγαλύτερο αριθμό βέβαια να αφορά σε έλληνες πολίτες, είναι ένα θέμα που το συζητάμε. Υπάρχει επιβάρυνση και του ΕΚΑΒ εξαιτίας της πανδημίας, όμως αυτή είναι σε ελεγχόμενα επίπεδα. Γι’ αυτό κάνουμε συσκέψεις, όπως και 24ωρη παρακολούθηση της κατάστασης, ώστε να αποφύγουμε να ξεπεραστούν τα όρια», πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ, τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη καλύτερου συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων με τη διαχείριση της πανδημίας φορέων.
«Αυτό που συζητήσαμε είναι γενικά ο καλύτερος συντονισμός των υπηρεσιών που δραστηριοποιούμαστε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και η βελτιστοποίηση κάποιων πρακτικών, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με καλύτερο τρόπο την πανδημία», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Ο ενιαίος συντονισμός έχει και απαιτήσεις

Γεωργία Χαλάτση

Και εντός και εκτός πόλης το ΕΚΑΒ

«Επικίνδυνες οι λύσεις της ΝΔ για το ΕΚΑΒ»