ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παραίτηση του Κ. Ρώσση από τα “Γιάννενα Τώρα” και το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΙ

Την παραίτησή του από μέλος της παράταξης "Γιάννενα Τώρα" και του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων υπέβαλε ο Κωνσταντίνος Ρώσσης.

Την παραίτησή του έκανε γνωστή η παράταξη ” Γιάννενα Τώρα”, διαχωρίζοντας, παράλληλα, τη θέση τις από τις απόψεις που εξέφρασε ο Κ. Ρώσσης για τις καταγγελίες ανθρώπων του θεάτρου. Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:
“Η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» ανακοινώνει πως ο κ. Κωνσταντίνος Ρώσσης υπέβαλε την παραίτησή του τόσο από μέλος της Παράταξης όσο και από αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕΙ. Αναφορικά με όσα ο ίδιος ανήρτησε στο προσωπικό του χρονολόγιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τις καταγγελίες κακοποίησης, αυτά αφορούν καθαρά προσωπικές του απόψεις και σε καμία περίπτωση η Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» δεν ταυτίζεται μ’ αυτές τις απόψεις. Ως μια Παράταξη ενεργών πολιτών που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο Ιωαννιτών, πάντα θα προασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ισότητα. Μένοντας πιστοί στις αρχές μας, είμαστε και θα είμαστε κοντά σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, σε όσους έχουν βιώσει βία, κακοποίηση και
εκμετάλλευση”.

Καταδικάζει η δημοτική αρχη

Ακολούθησε και ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, με την οποία καταδικάζει την ανάρτηση του Κ. Ρώσση και γνωστοποιείται ότι η παραίτησή του απ το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων έγινε αποδεκτή από την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Χριστίνα Κωτσαντή.
“Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει συμπεριφορές που προσβάλλουν και προκαλούν την κοινή γνώμη.
Καταδικάζει κάθε μορφή βίας, όπως αυτές που αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα και είναι πιστή στις αρχές της ισονομίας, της ισότητας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Θεωρεί αδιαπραγμάτευτο το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας”, σημειώνει.

Σχετικά άρθρα

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο

«Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Μπαίνει ο σπόρος για ένα νέο κλειστό θέατρο