ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κρούσματα ψώρας σε μαθητές στο Πέραμα

Κρούσματα ψώρας σε δύο μαθητές του νηπιαγωγείου και του 1ου δημοτικού σχολείου Περάματος εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, με τις αρμόδιες αρχές να λαμβάνουν όλα τα μέτρα που προβλέπονται, προκειμένου να γίνει επιμελής καθαρισμός και να αποτραπεί τυχόν μετάδοση σε άλλους μαθητές.

Η ψώρα είναι μεταδοτική παρασιτική νόσος του δέρματος που μεταδίδεται μετά από σχετικά παρατεταμένη άμεση επαφή του δέρματος με ένα μολυσμένο πρόσωπο (τουλάχιστον 10 λεπτά).

Άμεσα υπήρξε ενημέρωση τόσο της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και της διεύθυνσης Υγείας της περιφέρειας Ηπείρου, που έδωσε και τις αντίστοιχες οδηγίες, όπως προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για αυτές τις περιπτώσεις.

Μιλώντας για το περιστατικό, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης σημείωσε πως δεν προβλέπεται να γίνει απολύμανση, αλλά υπήρξε άμεση ενίσχυση των σχολείων με προσωπικό καθαριότητας.

Οι δύο σχολικές μονάδες, πάντως, λειτουργούν κανονικά, με όλες τις αρχές να βρίσκονται σε συνεργασία και να παρακολουθούν για τυχόν εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλους μαθητές.

Σχετικά άρθρα

Στόχος να δημιουργηθούν και σε άλλα σημεία

420.000 ευρώ για υποδομές στο Πέραμα

«Να εξεταστεί σοβαρά η ανάγκη οδικών έργων στο Πέραμα»