ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Και δυνάμεις του Στρατού στις έρευνες για το αεροσκάφος

Στις επίγειες ομάδες πέφτει και σήμερα το βάρος των ερευνών για τον εντοπισμό κάποιου ίχνους από το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής, όταν το στίγμα του χάθηκε ενώ πετούσε πάνω από το Ανατολικό Ζαγόρι.

Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ούτε σήμερα σύμμαχος στις έρευνες, γεγονός που δεν επιτρέπει να υπάρχει κατόπτευση από αέρος. Το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού απογειώθηκε στις 8.30 το πρωί από το αεροδρόμιο, ωστόσο περίπου δύο ώρες αργότερα επέστρεψε, καθώς η χαμηλή νέφωση εμπόδιζε την ορατότητα στο έδαφος. Το ελικόπτερο πέταξε και πάνω από γειτονικούς ορεινούς όγκους σε Τσεπέλοβο και Χρυσοβίτσα, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει κανένα ίχνος του αεροσκάφους.
Οι ελπίδες ανεύρεσης σώου του 32χρονου πιλότου από το Ιράκ είναι πλέον σχεδόν μηδαμινές, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, αν ούτε σήμερα υπάρχει αποτέλεσμα.
Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνει η Πυροσβεστική και, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, συνεχίζουν να επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 21 οχήματα. Ειδικότερα, 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων, τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Άρτας και Ηγουμενίτσας, καθώς και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Μηλιωτάδων και Μετσόβου, 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και δύο πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.
Από σήμερα συμμετέχουν στις έρευνες και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 301ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης, που έφτασαν από την Ελευσίνα στα Γιάννενα, ενώ στα σημεία των ερευνών βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και άλλων ομάδων, καθώς και κάτοικοι των γύρω χωριών, οι οποίοι προσπαθούν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες να εντοπίσουν κάποιο ίχνος.

Σχετικά άρθρα

Πλήρωσε την απειρία του και τις κακές καιρικές συνθήκες

Σε χιονοσκεπή βουνοκορφή του Μιτσικελίου εντοπίστηκε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος

Ηπειρωτικός Αγών

Εστιασμένες έρευνες μετά από πληροφορίες για ίχνη του αεροσκάφους