ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αποκατάσταση στο «Πάρκο της Αγρότισσας» ζητά ο Γ. Ζάψας

Την αποκατάσταση του «Πάρκου της Αγρότισσας», δίπλα από τον ποταμό Καλαμά, που στο παρελθόν υπήρξε επίκεντρο εκδηλώσεων τιμής για την γυναίκα της υπαίθρου, ζητά με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας.

Μετά από επίσκεψη του στην περιοχή, ο κ. Ζάψας διαπιστώνει πλήρη εγκατάλειψη και την ανάγκη παρεμβάσεων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ένας μεγάλος αριθμός πλατάνων, κυρίως στην είσοδο του πάρκου, έχει προσβληθεί από το γνωστό μεταχρωματικό έλκος και απαιτείται η άμεση απομάκρυνσή τους, το προστατευτικό σαρζανέτ έχει καταστραφεί από παλαιότερη υπερχείλιση του Καλαμά, οι δε ογκόλιθοι, που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του ποταμού, χρήζουν σωστής τοποθέτησης και κάλυψης, για την αισθητική αποκατάσταση του τοπίου.

«Στο πάρκο αυτό, ως γνωστόν, παλαιότερα πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις, πανελλήνιας και πανευρωπαϊκής εμβέλειας, προς τιμή της γυναίκας της υπαίθρου, αλλά παράλληλα ήταν και χώρος αναψυχής, για τους κατοίκους της περιοχής και του νομού γενικότερα-ακόμη και ξένων επισκεπτών- και ως εκ τούτου πρέπει να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή του, με την συνδρομή και υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων, όπως η περιφέρεια και η δασική υπηρεσία», αναφέρει ο κ. Ζάψας στην επιστολή που κοινοποιείται και στην περιφέρεια Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι φωνές για λήψη στοχευμένων μέτρων

Είπε όσα δεν μπόρεσε στο περιφερειακό συμβούλιο

Γεωργία Χαλάτση

Να ωριμάσει και βλέπουμε…

Γεωργία Χαλάτση