ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παράταση του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα

Για μια ακόμη εβδομάδα θα βρίσκονται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ παραμένει και η απαγόρευση σε ψάρεμα και κυνήγι.

Συγκεκριμένα, ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, όπως επίσης και το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε δημόσιους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, πλέον θα επιτρέπονται δύο επιβάτες στο ταξί, πλέον του οδηγού, ενώ από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, αλλά όχι τα ΟΠΑΠ play, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Παραμένει η απαγόρευση σε κυνήγι και ψάρεμα

Μόνο στις περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης θα αρθεί η απαγόρευση του κυνηγιού αγριόχοιρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά, ενώ για την υπόλοιπη χώρα ισχύει η απαγόρευση. Στις εν λόγω περιοχές θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου εντός περιφερειακής ενότητας και μόνο σε τέσσερα άτομα, δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Εκτός από τα χρηματικά πρόστιμα θα αναστέλλονται οι άδειες στους παραβάτες.

Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή, ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Σχετικά άρθρα

Πρώτο «ναι» για παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Βελισσαρίου

Αποστόλης Τζελέτας

Επίσκεψη Χαρδαλιά στο Μολυβδοσκέπαστο

Μαζικές ακυρώσεις και απόγνωση στον κλάδο της εστίασης