ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έναρξη εμβολιασμού και στα Γηροκομεία

Ξεκινά αύριο ο εμβολιασμός για άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών και στο τρίτο εμβολιαστικό κέντρο των Ιωαννίνων, αυτό που έχει διαμορφωθεί στο Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ), ενώ εμβολιάστηκαν και οι πρώτοι φιλοξενούμενοι των δύο γηροκομείων της πόλης.

Στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων συνεχίζεται ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων, αλλά και των υγειονομικών με τη δεύτερη δόση και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 2924 εμβολιασμοί. Μεταξύ των εμβολιασθέντων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ήταν και αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, που επέστρεψε στα Γιάννενα για τη δεύτερη δόση.

Ο κ. Κοντοζαμάνης δεν έκανε δηλώσεις, ωστόσο είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις των δυο νοσοκομείων όπου τα εμβολιαστικά κέντρα έχουν τεθεί σε λειτουργία από το περασμένο Σάββατο, ενώ έδωσε και κατευθύνσεις σε επίπεδο ετοιμότητας και προετοιμασίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για ένα ενδεχόμενο, απευκταίο, σενάριο τρίτου κύματος πανδημίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός είχε συνάντηση και με τους προέδρους του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δημήτρη Κήττα. Μετά την καταγγελία του Οδοντιατρικού Συλλόγου την προηγούμενη εβδομάδα για την καθυστέρηση εμβολιασμού των μελών του, υπήρξε διευθέτηση του ζητήματος και η πλειονότητα των μελών του αναμένεται να έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων, από νωρίς το πρωί Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ ανέλαβαν των εμβολιασμό των εργαζομένων και των φιλοξενούμενων στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας και στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων.

Στα δύο γηροκομεία πρόκειται να εμβολιαστούν 118 από τους 143 ωφελούμενους και 30 εργαζόμενοι, ενώ ο πρώτος που εμβολιάστηκε ήταν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, που είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Ζωσιμάδων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, το Γηροκομείο πέρασε δύσκολες στιγμές τον περασμένο Οκτώβριο, όταν εκδηλώθηκε συρροή κρουσμάτων, αλλά πλέον με την έναρξη των εμβολιασμών, η δομή που φιλοξενεί ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, θωρακίζεται απέναντι στον ιό μέσω του εμβολιασμού.

Βέβαια, όπως τόνισε, μπορεί να ξεκίνησε ο εμβολιασμός, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, γι’ αυτό και συνέστησε σε όλους ιδιαίτερη προσοχή και συνέχιση τήρησης των μέτρων για όσο καιρό απαιτηθεί.

Σχετικά άρθρα

Επίσκεψη Σ. Μαρκούλα στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας

Δωρεά 100.000 ευρώ στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδων» από τον επικεφαλής της Permira

Έγινε η αρχή, έχει κόστος η συνέχεια