ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Δεν είναι ανεκτό να υπάρχουν σκιές στο πώς γίνονται οι εμβολιασμοί»

Σε πιο ήπιους τόνους σε σχέση με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων, επανέλαβε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γιάννης Στέφος τις καταγγελίες για «παρατυπίες» στη διαδικασία του εμβολιασμού για την προστασία από τον κορωνοϊό, σε τοπικό επίπεδο.

Όπως ανέφερε, η ανακοίνωση είχε χαρακτήρα περισσότερο να προλάβει την επανάληψη κάποιων ζητημάτων που παρατηρήθηκαν, και ο λόγος δεν ήταν απόλυτα καταγγελτικός, αναφερόμενος περισσότερο στο θέμα που προέκυψε με τον εμβολιασμό των ιδιωτών γιατρών.

Ο κ. Στέφος υποστήριξε πως δεν ενημερώθηκαν όλοι οι γιατροί για τη δυνατότητα άμεσου εμβολιασμού που προέκυψε, όταν κάποιοι υγειονομικοί του νοσοκομείου δε θέλησαν να εμβολιαστούν τη δεδομένη χρονική στιγμή και υπήρξε διαθεσιμότητα 100 εμβολίων, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει και δεν είναι ανεκτό να υπάρχουν σκιές στο πώς γίνονται οι εμβολιασμοί. «Δε θα πρέπει να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι γίνονται χαριστικές επιλογές ανθρώπων που θα εμβολιαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έριξε περισσότερο φως και στην καταγγελία για πανεπιστημιακούς που εμβολιάστηκαν κατά παρέκκλιση. Όπως είπε, πρόκειται για πανεπιστημιακούς που έχουν αφυπηρετήσει, ωστόσο διατηρούν την ιδιότητα και τη σχέση λόγω συμμετοχής τους σε ερευνητικά προγράμματα. «Και εκεί υπήρξαν κάποιες παρατυπίες. Θέλουμε να τηρηθεί η διαδικασία για όλους», τόνισε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, όπως είπε, υπάρχουν και άλλα ζητήματα σε σχέση με τους εμβολιασμούς, με πρώτο και κύριο το ότι τα εμβολιαστικά κέντρα είναι λιγότερα από αυτά που ανακοινώθηκαν. «Φαίνεται πως οι πολίτες θα εμβολιαστούν στα νοσοκομεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι εύκολη η μετακίνηση πολιτών από απομακρυσμένες περιοχές. Θα έπρεπε να αξιοποιηθούν τουλάχιστον τα Κέντρα Υγείας», σημείωσε και απέδωσε το γεγονός στις ελλιπείς υποδομές και στην έλλειψη προσωπικού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η «κυβέρνηση επιλέγει να διορίζει 1000 φύλακες στα πανεπιστήμια αντί 1000 νοσηλευτές».

Σχετικά άρθρα

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος

Πληθαίνουν οι φωνές για λήψη στοχευμένων μέτρων

Δέκα δεσμεύσεις για την αλλαγή στην Ήπειρο