ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επαναβεβαίωση της δέσμευσης για το Κλειστό της Ξιφασκίας

Για μια ακόμη φορά, αυτή όμως ενώπιον και του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, δεσμεύθηκε για τη μεταφορά του κλειστού της Ξιφασκίας στα Γιάννενα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ συζήτηση έγινε και αναφορικά με το ενδεχόμενο επανέναρξης της οικονομικής δραστηριότητας σε περιοχές που δεν είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες.

Τη συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης έκανε γνωστή ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, ενώ αυτή βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, με «τιτίβισμα» στο twitter του υπουργείου. Το κύριο αντικείμενο ήταν το η συρρίκνωση της οικονομίας λόγω της πανδημίας και οι μέθοδοι αντιμετώπισής της, με το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της οικονομίας στις «πράσινες» περιοχές, κάτι που όμως προφανώς θα πρέπει να λάβει το «πράσινο φως» και από την επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.
Έτσι, η είδηση που προέκυψε από τη συνάντηση ήταν ότι παραμένει σε ισχύ η δέσμευση για την μεταφορά του Κλειστού στα Γιάννενα και, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, ο υπουργός επικοινώνησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης και με στελέχη της Ελληνικό ΑΕ, που επιβεβαίωσαν την πρόθεση να αποκτήσουν τα Γιάννενα την υποδομή, αφού ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Το πότε και με ποιόν τρόπο θα γίνει η μεταφορά δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά είναι σημαντική η επαναβεβαίωση της δέσμευσης ότι η παραχώρηση θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια.
Ο περιφερειάρχης είχε ακόμη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, όπου έγινε αναφορά και για το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά και υπήρξε η ενημέρωση πως κανένα ακόμη οδικό έργο δεν έχει λάβει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία με πολύ φειδώ θα εγκρίνει, αν εγκρίνει, έργα υποδομών.
Τέλος, ο κ. Καχριμάνης συμμετείχε και στην πρώτη διαδικτυακή σύσκεψη που είχε με τους περιφερειάρχες της χώρας και το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού για θέματα αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα, συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα της αυτοδιοίκησης που αφορούν τη θεσμική λειτουργία, τις αρμοδιότητες και τους πόρους που διεκδικούν οι περιφέρειες της χώρας, καθώς και τα ζητήματα πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας

«Είπα… ξείπα» για την επικινδυνότητα της Εγνατίας

Αποστόλης Τζελέτας

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας