ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αλλαγή αναδόχου για τη μεταφορά δικτύων ΔΕΥΑΙ στη Νιάρχου

Στην εκ νέου ανάθεση του έργου «Μεταφορά δικτύων ΔΕΥΑΙ», το οποίο είναι απαραίτητο για να προχωρήσει το έργο της ανακατασκευής της οδού Νιάρχου, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου.

Σε εφαρμογή απόφασης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, ανέδειξε νέο οριστικό ανάδοχο του έργου, προϋπολογισμού 2.129.032,26 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), την εταιρεία «Εργοδυναμική Πατρών Α.Ε.», η οποία είχε καταθέσει την προδικαστική προσφυγή. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει και το συνολικό έργο. Αρχικά ανάδοχος του υποέργου είχε οριστεί η «Σαρακατσάνος ΑΤΕΕ», δίνοντας έκπτωση 45,2% (1,16 εκατ. ευρώ).
Η εκ νέου ανάθεση του έργου δεν έχει πάντως να κάνει με την εκ των υστέρων έγκριση από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΙ και περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, που είχε απασχολήσει έντονα τη δημοσιότητα στα μέσα του καλοκαιριού.
Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου «Επέκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Νεοχωρίου (3η Γραμμή) με προσθήκη τριτοβάθμιας επεξεργασίας του δήμου Νικ. Σκουφά, προϋπολογισμού 1.130.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Ανάδοχος αναδείχτηκε η Τ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης Α.Ε.
Με άλλες αποφάσεις, κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για την αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλου Περιστερίου (προϋπολογισμού 130.000 ευρώ) με ανάδοχο την Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε, για τη βελτίωση- ασφαλτόστρωση δρόμου Αμπέλια – Καμπή Π.Ε. Άρτας (70.000 ευρώ) με ανάδοχο την Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε., και για την άμεση σύνδεση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με την περιφερειακή οδό Ιωαννίνων λόγω πανδημίας και απρόσκοπτης λειτουργίας της (86.800 ευρώ) με ανάδοχο την «Εργοδυναμική Πατρών Α.Ε.».
Τέλος, εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για την αποκατάσταση ζημιών -αντιστήριξη και προστασία πρανών στην Ι.Μ. Αγ. Νικάνορα Κόνιτσας (125.000 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών