ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρωτοβουλίες Μ. Κεφάλα για εκσυγχρονισμό του τελωνείου Κακαβιάς

Τις πρωτοβουλίες της με στόχο τον εκσυγχρονισμό του τελωνείου της Κακαβιάς συνεχίζει η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα.

Στα μέσα Δεκεμβρίου είχε καταθέσει ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι το τελωνείο της Κακαβιάς υπολείπεται σε σχέση με τις προδιαγραφές που απαιτούνται από την συνθήκη Σένγκεν, που οφείλει η χώρα μας να εφαρμόσει σε ένα τελωνείο που εκτός από σύνορο της Ελλάδος αποτελεί και σύνορο της Ευρώπης. «Η ανακαίνιση και αναμόρφωση του χώρου σύμφωνα με τις επιταγές του Ενωσιακού κώδικα αποτελεί άμεση ανάγκη. Η υλοποίηση δράσεων ανακαίνισης του χώρου του τελωνείου Κακαβιάς θα αποτελούσε σημαντική στρατηγική για τη βελτίωση της λειτουργίας του και την απλοποίηση των διαδικασιών του με απώτερο σκοπό την προώθηση των εξαγωγών», τόνιζε τότε, ζητώντας να χρηματοδοτηθεί η ανακαίνιση του τελωνείου Κακαβιάς.
Ο συνοριακός σταθμός της Κακαβιάς ήταν και το κεντρικό θέμα συζήτησης σε σημερινή της συνάντηση με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας Βασίλειο Μιχελάκη, ζητώντας και τις δικές του πρωτοβουλίες για να υπάρξουν οι παρεμβάσεις εκείνες που θα βελτιώσουν την εικόνα στις τελωνειακές εγκαταστάσεις μιας από τις εισόδους της χώρας μας.

Σχετικά άρθρα

Ανοίγει ο δρόμος για να βρεθούν λύσεις στην παραλίμνια περιοχή

Αποστόλης Τζελέτας

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»