ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προσπάθεια για ενίσχυση των υιοθεσιών

Με έμφαση στην υιοθεσία των αδέσποτων σκύλων, ξεκινά η δεύτερη δεκαετία λειτουργίας του Καταφυγίου Αδέσποτων, μέσα σε καλές για τη διαβίωση και φροντίδα των ζώων συνθήκες, που αναμένεται να βελτιωθούν περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

Όπως είναι γνωστό, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος ΙΙ  η πρόταση του δήμου Ιωαννιτών, συνολικού προϋπολογισμού 362.181,52 ευρώ, για την επέκταση και εξοπλισμό του Καταφυγίου, με τις διαδικασίες να βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Μέσω του προγράμματος, θα επεκταθεί το υπάρχον κτίριο εμβαδού 175,00τ.μ για τη δημιουργία νέων κελιών φιλοξενίας ζώων, θα γίνει προμήθεια ημιφορτηγών και τρέιλερ για την περισυλλογή ζώων, καθώς και ηλεκτρογεννήτριας πετρελαίου για την προστασία του καταφυγίου από διακοπές ρεύματος (λειτουργία ψυγείου φαρμάκων, εμβολίων των ζώων κ.λπ).Παράλληλα, θα γίνει εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου.Εντός του 2021αναμένεται η πρόσληψη δύο μονίμων κτηνιάτρων, μετά την έγκριση που έχει δοθεί από του υπουργείο.

Στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, αλλά και στους μελλοντικούς σχεδιασμούς αναφέρθηκαν τα στελέχη της δημοτικής αρχής, ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς και ο γενικός γραμματέας του δήμου Βασίλης Ζωγράφος, «παραδίνοντας» τα ηνία στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσόλη, που ορίστηκε την περασμένη εβδομάδα με απόφαση του δημάρχου.

Οκ. Ζωγράφος στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση του καταφυγίου, ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει ο κ. Τσόλης. Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του καταφυγίου Αριστείδης Παππάς σημείωσε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα το καταφύγιο να βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεών του, την καθαριότητα του χώρου και τη φροντίδα των ζώων. Οι εγκαταστάσεις και ο περιβάλλων χώρος του καταφυγίου συντηρήθηκαν πρόσφατα με εθελοντική εργασία της εργολάβου που ανέλαβε το έργο της ευζωίας και με τη συνδρομή του εργοταξίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, τα αδέσποτα ζώα στο καταφύγιο αυξάνονται στην περιοχή μας, καθώς δυστυχώς οι ιδιοκτήτες τους τα εγκαταλείπουν στην πόλη, στον χώρο του πανεπιστημίου και του νοσοκομείου, αλλά και εντός και εκτός του καταφυγίου χωρίς καμία συνεννόηση.

Ο κ. Τσόλης από την πλευρά του σημείωσε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση των υιοθεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο καταφύγιο (τηλ. 2651361380) και να το επισκέπτονται τρεις ημέρες την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να βλέπουν τα ζώα που τους ενδιαφέρουν, με σκοπό την υιοθεσία τους. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας εκδηλώνουν καθημερινά το ενδιαφέρον τους για υιοθεσία, με αποτέλεσμα πολλά αδέσποτα να βρίσκουν σπίτι, όπως ανέφερε.

Εξήρε επίσης, την προσπάθεια του προσωπικού, καθώς και των φιλοζωϊκών οργανώσεων, οι οποίες συνδράμουν την δουλειά που γίνεται στο καταφύγιο.

Αυτή τη στιγμή στον χώρο φιλοξενούνται 45 ζώα και κάθε μήνα πραγματοποιούνται περίπου 40 στειρώσεις και δεκάδες επανεντάξεις. Το κτίριο διαθέτει 48 κελιά προσωρινής φιλοξενίας σκύλων, κτηνιατρείο, χώρο διαμονής ασθενών ζώων, χώρο καραντίνας, μαγειρείο, αποθήκη, γραφείο, αποδυτήρια και WC προσωπικού.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών