ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξεπέρασαν τους 1000 οι εμβολιασμοί υγειονομικών στην Ήπειρο

Τους 1000 ξεπέρασαν οι εμβολιασμοί σε υγειονομικούς των νοσοκομείων της Ηπείρου, μία εβδομάδα μετά την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία», κατά την οποία πρώτος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εμβολιάστηκε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μέχρι στιγμή έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, ΠΓΝΙ και «Χατζηκώστα, και στο νοσοκομείο της Άρτας.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έχουν εμβολιαστεί μέχρι και σήμερα περισσότεροι από 750 υγειονομικοί, με τους ρυθμούς να είναι ταχύτατοι. Ενδεικτικό είναι ότι χθες Τρίτη εμβολιάστηκαν περισσότερα από 180 άτομα, ενώ δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές παρενέργειες, πέρα δηλαδή από πόνο στο σημείο του εμβολίου.

Αντίστοιχα, 115 είναι οι εμβολιασμοί που έγιναν από τη Δευτέρα, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία, στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και περίπου 120 άτομα εμβολιάστηκαν στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου η διαδικασία ξεκίνησε την Κυριακή.

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της διαδικασίας εξέφρασε μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ήπειρος Τv1 ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης.

«Η διαδικασία μέχρι στιγμής έχει κινηθεί με άψογο τρόπο», σημείωσε και πρόσθεσε πως το ΠΓΝΙ έχει συνεχή ροή, όπως και το «Χατζηκώστα» που έχει παραλάβει 200 δόσεις, και το επόμενο διάστημα θα γίνει ανεφοδιασμός σε όλα τα νοσοκομεία.

«Το ευχάριστο είναι ότι ο ένας μετά τον άλλο, υγειονομικό και λοιπό προσωπικό, έχουν συνειδητοποιήσει τη μεγάλη προσπάθεια και η συμμετοχή αυξάνεται μέρα με την ημέρα», τόνισε.

Από τα νοσοκομεία της Ηπείρου, αυτά της Πρέβεζας και των Φιλιατών, δεν έχουν μπει ακόμη στην διαδικασία εμβολιασμού, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, λαμβάνοντας από τη Δευτέρα δόσεις του εμβολίου.

Στα νοσοκομεία πρόκειται να εμβολιαστούν στη συνέχεια και οι υγειονομικοί των Κέντρων Υγείας της Ηπείρου, πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού σε αυτά.

 

Σχετικά άρθρα

Θέμα χρόνου η ενιαία λίστα χειρουργείων

Πρόθεση αναδιάταξης με μακρινό ορίζοντα

Αποστόλης Τζελέτας

Σπίτι- σπίτι οι εμβολιασμοί στον Δήμο Δωδώνης