ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Προσδοκίες αντί απολογιών από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ»

Την έκπληξή της για τις «μεγάλες προσδοκίες» που τρέφει η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για την υλοποίηση έργων μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», δηλώνει η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα», θέτοντας το ερώτημα πώς θα καταφέρει να ωριμάσει και να υλοποιήσει μια σειρά νέων έργων, τη στιγμή που δεν μπορεί να ολοκληρώσει έργα που τις παραδόθηκαν ώριμα και ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα, και λόγω δικών της αστοχιών έχουν βαλτώσει.

Ενδεικτικά αναφέρει τις αδικαιολόγητες –όπως τις χαρακτηρίζει- καθυστερήσεις στη συμβασιοποίση του μεγάλου έργου επέκτασης του τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού, αλλά και το ότι «αναιτίως μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία υλοποίησης» για το το έργο «Ολοκληρωμένο δίκτυο συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων στους οικισμούς Κάτω Μάρμαρα, Ολυμπιαδά και Τ.Κ. Αμφιθέας», το οποίο η προηγούμενη διοίκηση είχε εντάξει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και τώρα αναφέρεται ότι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Τέλος, σχετικά με τις διαμαρτυρίες κατοίκων της οδού Κ. Χασιώτη και των γύρω δρόμων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί λόγω της εργολαβίας που εκτελείται για την επέκταση των δικτύων αποχέτευσης στις περιοχές Δροσιάς – Πεντέλης, η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» αναφέρει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δικαιολογίες εκ μέρους της ΔΕΥΑΙ, καθώς η «ποιοτική εκτέλεση ενός έργου ώστε να μη δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες στη φάση της εκτέλεσής του, είναι αποκλειστική της ευθύνη».

Σχετικά άρθρα

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών