Φωτό αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κανένα θανατηφόρο τροχαίο τον Δεκέμβριο

Κανένα θανατηφόρο τροχαίο δε σημειώθηκε τον φετινό Δεκέμβριο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, κάτι που προφανώς συνδέεται και με το ότι δεν υπήρχαν μαζικές μετακινήσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο λόγω των περιορισμών για την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκαν μόλις τρία τροχαία δυστυχήματα, σε αστικές και αγροτικές περιοχές, με απολογισμό έναν σοβαρά και τρεις ελαφρά τραυματίες. Τον Δεκέμβριο του 2019, είχαν καταγραφεί έντεκα τροχαία δυστυχήματα, με απολογισμό τότε τρεις νεκρούς, δύο σοβαρά και 16 ελαφρά τραυματίες.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς.

Μειωμένες και οι παραβάσεις

Μειωμένος σε σχέση με άλλους μήνες ήταν και ο αριθμός των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν στο πλαίσιο των ελέγχων στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου. Συνολικά βεβαιώθηκαν 3.854 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 979 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 117 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας και 70 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 48 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 33 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 28 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 22 για αντικανονικό προσπέρασμα και 20 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη). Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 77 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 43 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 589 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Σχετικά άρθρα

Σαν τρελό μίνι βαν… (φωτορεπορτάζ)

Δρόμος «καρμανιόλα» η συνέχεια της Ακτής Μιαούλη

Αύξηση τροχαίων τον Μάιο, αλλά μόνο με ελαφρά τραυματίες