ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μια υφυπουργοποίηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Φωνή στην κυβέρνηση αποκτά ξανά η Ήπειρος, καθώς στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε χθες περιλαμβάνονται ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς και ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος.

Ο Γιώργος Αμυράς αναλαμβάνει υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η υφυπυπουργοποίηση του Γιώργου Αμυρά ήταν έκπληξη με δεδομένο πως το όνομά του δεν «έπαιζε» στα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, ωστόσο είναι ένα από τα πρόσωπα που ο πρωθυπουργός έχει δείξει ότι ταιριάζει στα… χνώτα του, επιλέγοντας τον αρχικά για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας τον Μάιο του 2019 και στη συνέχεια για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Γιάννενα.
Ενδιαφέρον έχει ότι το «χαρτοφυλάκιο» που του αναθέτει, καθώς ο Γιώργος Αμυράς είναι γνωστός για τις οικολογικές του ευαισθησίες και πλέον καλείται να υπερασπιστεί το περιβάλλον από θέση ευθύνης, σε μια κυβέρνηση που έχει κατηγορηθεί συχνά για αντιπεριβαλλοντική πολιτική. Σε ό,τι αφορά την περιοχή, πάντως, φαίνεται πως προκύπτει μια χρυσή ευκαιρία να μπει ένα τέλος στην εκκρεμότητα του Προεδρικού Διατάγματος της λίμνης Παμβώτιδας, αλλά και να ληφθούν μέτρα για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων ευρύτερα, αλλά και του δασικού πλούτου.
Άλλωστε, ο κ. Αμυράς, τόσο ως βουλευτής στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος έχει δώσει δείγματα γραφής, με προτάσεις για την ανάκαμψη της λίμνης Παμβώτιδας και του ποταμού Καλαμά, τις οποίες πλέον καλείται να μετουσιώσει σε πράξη.
Σε ό,τι αφορά τον Γιώργο Στύλιο, αναλαμβάνει υφυπουργός, αρμόδιος για ειδικά ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεται σε θέση υφυπουργού, καθώς επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, το 2014, διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας, με τη θητεία του όμως να είναι βραχεία, καθώς οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά τη φράση «εσείς θέλετε Κασιδιάρη» που είπε στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης στη Βουλή.
Με ανακοίνωσή του, ο κ. Στύλιος εκφράζει τη συγκίνησή του και τις ευχαριστίες τους προς τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας βαριά την ευθύνη. «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για την τιμή που μου έκανε και δεσμεύομαι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους πολίτες της Άρτας που με στηρίζουν με την ψήφο και την αγάπη τους. Το να υπηρετεί κάποιος τη χώρα από θέσεις ευθύνης είναι πατριωτικό καθήκον. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία που περνάμε, πρέπει όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε δύσκολο δρόμο, αλλά θα τα καταφέρουμε», σημειώνει.

Σχετικά άρθρα

Συντονιστής για την ανάπλαση των καμένων περιοχών ο Γ. Αμυράς

Νικητής από την καραμπόλα εδρών ο Ν. Έξαρχος – Εκτός Βουλής ο Γ. Αμυράς

Περιβαλλοντικοί «διαξιφισμοί» σε προεκλογικό φόντο