ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Οκτώ θετικοί ωφελούμενοι, συνεχίζονται οι έλεγχοι δειγμάτων

Οκτώ είναι μέχρι στιγμής οι ωφελούμενοι του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ιωαννίνων «Νεομάρτυς Γεώργιος» που είναι θετικοί στον κορωνοϊό μετά και την επιβεβαίωση με μοριακό έλεγχο και, εν αναμονή των υπόλοιπων αποτελεσμάτων σε 18 υπαλλήλους και 10 ωφελούμενους το απόγευμα, όλοι ελπίζουν ο «κύκλος» της μετάδοσης να σταματήσει εκεί.

Το θετικό είναι πως οι έξι από τους οκτώ ωφελούμενους είναι ασυμπτωματικοί ενώ δύο παρουσιάζουν μόνο ελαφρά συμπτώματα και έχουν μεταφερθεί στο ΠΓΝΙ. Στο Ίδρυμα έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα οι χώροι και έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης.

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, στο οποίοι εντάσσεται το Παράρτημα ΑΜΕΑ Ιωαννίνων Μαρία Τσολάκη αναφέρεται στην εξέλιξη του ζητήματος, που ξεκίνησε μετά τη διαπίστωση ενός θετικού δείγματος σε ωφελούμενο, στα πλαίσια των συστηματικών ελέγχων του Κέντρου. Η διοίκηση, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Π.Γ.Ν.Ι, διενήργησε μοριακά τεστ και τεστ αντιγόνων σε 70 ωφελούμενους και 100 υπαλλήλους του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 60 υπάλληλοι ήταν αρνητικοί με βάση το rapid test, οκτώ ωφελούμενοι ήταν θετικοί σε σύνολο 60 δειγμάτων που ελέγχθηκαν με μοριακά τεστ και 38 υπάλληλοι επίσης ήταν αρνητικοί μετά το μοριακό έλεγχο.

«Η Διοίκηση εργάζεται συστηματικά για τον περιορισμό του ιού στη Μονάδα με απολυμάνσεις, δημιουργία ειδικών χώρων για τα θετικά περιστατικά, άλλων χώρων για τα ύποπτα που θέλουν ακόμη παρακολούθηση και άλλων για όσους ωφελούμενους αναμένουμε αποτελέσματα, ενώ έχει ήδη θέσει περιορισμούς στον αριθμό των εργαζομένων.

Όλοι οι εργαζόμενοί μας ανεξάρτητα από το ότι τα δείγματά τους είναι αρνητικά οφείλουν να τεθούν σε αυτοπεριορισμό ακόμη και ως προς τους οικείους τους, προκειμένου να ξαναελεγχθούν το επόμενο διάστημα και να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Εργαζόμαστε συστηματικά και εντατικά για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που προέκυψαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση που καταλήγει: «Απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία για τη σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης από όλους μας και προσωπική Υπευθυνότητα το επόμενο διάστημα, μέχρι να περάσει το διάστημα ασφαλείας που απαιτείται. Κανείς δεν επαναπαύεται», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

4.114 τα κρούσματα στην Ήπειρο, 2.416 στα Γιάννενα

Παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους οι μάσκες

Μειωμένα τα κρούσματα, υψηλός ο αριθμός των θανάτων