ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Άμεσα τα επόμενα βήματα για το εργοτάξιο

Τη διάθεση να κερδίσει τον χρόνο που χάθηκε για τη μετεγκατάσταση του εργοταξίου από τον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων σε έκταση κοντά στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ, δείχνει η δημοτική αρχή, μετά από τη διάλυση των συμβάσεων για την εκπόνηση ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης, στατικής μελέτης και αρχιτεκτονικής μελέτης.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, αμέσως μετά τις γιορτές, θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ των παρατάξεων για το μέλλον της μετεγκατάστασης ως προς τις διαδικασίες που απαιτούνται, με τον κ. Αρλέτο να εκφράζει και ευχαριστίες προς όλες τις παρατάξεις για την ομόφωνη απόφαση για τη διάλυση των συμβάσεων στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη.
«Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μαζί τα βήματα, γιατί αυτό είναι ένα θέμα του δήμου και δεν έχει να κάνει ούτε με παρατάξεις ούτε με συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις.
Η δέσμευση είναι ότι θα γίνουν τα βήματα για τους όρους δόμησης, γιατί μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν θεωρημένοι όροι δόμησης. Και αμέσως μετά θα προχωρήσουμε σε σύνταξη μελέτης για τη δημοπράτηση. Έχει τη δυνατότητα και η τεχνική υπηρεσία, αλλά θα αποφασιστεί στη διαπαραταξιακή», τόνισε ο αντιδήμαρχος Έργων, προσθέτοντας ότι τα χρήματα υπάρχουν, καθώς προέρχονται από τα ανταποδοτικά.
Ως προς τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση διάλυσης των συμβάσεων για τις μελέτες, ανέφερε ότι υπήρχαν ασυμφωνίες μεταξύ των τευχών δημοπράτησης και του παραδοτέου ως προς την προμελέτη, τόσο ως προς τα τετραγωνικά όσο και προς το ύψος των αμοιβών, κάτι που δεν επέτρεπε στην Οικονομική Επιτροπή να προχωρήσει στην παραλαβή, καθώς και άλλα τεχνικά ζητήματα, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

Σχετικά άρθρα

Πάλι από την αρχή για νέο εργοτάξιο

Πρώτοι… ψίθυροι για επαναχωροθέτηση

Γεωργία Χαλάτση

Γ. Αρλέτος: «Προτεραιότητα ήταν και θα είναι οι δημότες»

Γεωργία Χαλάτση