ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εμβολιασμοί με πλατιά χαμόγελα

Ομαλά και με αδημονία των υγειονομικών να εμβολιαστούν, ξεκίνησε η διαδικασία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το πρωί της Τρίτης.

Ο στόχος είναι τις πρώτες επτά ημέρες να έχουν εμβολιαστεί 450 άτομα του προσωπικού του νοσοκομείου και ήδη για σήμερα είχαν προγραμματιστεί οι πρώτοι 70 εμβολιασμοί, με τη διαδικασία να εξελίσσεται χωρίς να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα, όπως ανέφερε ο διοικητής του ΠΓΝΙ Νίκος Κατσακιώρης.
Μετά τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, που σήμανε την έναρξη των εμβολιασμών στα Γιάννενα, σειρά πήρε ο καθηγητής Παθολογίας του ΠΓΝΙ Χαράλαμπος Μηλιώνης, ο οποίος έγινε ο πρώτος από το προσωπικό που εμβολιάστηκε. «Αρχή του τέλους» χαρακτήρισε την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών και στα Γιάννενα, τονίζοντας πως με την καθολική συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία του εμβολιασμού θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Σε ερώτηση για το αν είναι μια ευκαιρία να χτίσουμε ένα «τείχος ανοσίας» σε μια περίοδο που η περιοχή παρουσιάζει χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, ο κ. Μηλιώνης ανέφερε πως θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την περίοδο που τα κρούσματα κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουν οι πολίτες να τηρούν τα ατομικά μέτρα, όπως έκαναν όλο αυτό το διάστημα, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην επιτυχία των μέτρων. Για «ανίσχυρους ισχυρισμούς» έκανε λόγο, όταν ρωτήθηκε για μερίδα κόσμου που είναι σκεπτικοί για το εμβόλιο, συμπληρώνοντας πως «η ανθρωπότητα και οι ζωές μας έχουν προχωρήσει, γιατί υπάρχουν τα εμβόλια για την καταπολέμηση των λοιμωδών νόσων», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους δημοσιογράφους για τη βοήθεια στη «μάχη» της σωστής ενημέρωσης των πολιτών.
«Μεγάλη μέρα για τα Γιάννενα και όλη την ανθρωπότητα» χαρακτήρισε την πρώτη φάση των εμβολιασμών η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας στο ΠΓΝΙ Σταυρούλα Τσιάρα, η οποία ήταν η τρίτη κατά σειρά που εμβολιάστηκε, κάνοντας λόγο για «ένα ακόμα βήμα, ένα ακόμη σκαλοπάτι» στη δυνατότητα που δίνεται ώστε να ξεπεράσουμε τον ιό που ταλαιπωρεί την υφήλιο. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός, καθώς ο ιός βρίσκεται ακόμη στην κοινότητα, παρακαλώντας τους πολίτες που θα εμβολιαστούν να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Ανέφερε, επίσης, πως με την έναρξη της δεύτερης φάσης του εμβολιασμού, θα είμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση για την εξάλειψη του ιού. Τέλος, ευχαρίστησε και όλους όσοι βοηθούν στο να ενημερώνεται το κοινό για την τρέχουσα κατάσταση, ενώ ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να κάνει δηλώσεις, να είναι για το τέλος του ιού.
Εν συνεχεία εμβολιάστηκαν ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Κατσιακιώρης, ο υποδιοικητής Κωνσταντίνος Χολέβας και η επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας, υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου Μαρία Κοσμίδου, με τον πρώτο να αναφέρει αργότερα σε δηλώσεις του: «Το εμβόλιο είναι ο μοναδικός δρόμος για να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, ο μοναδικός δρόμος να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε ξανά τους δικούς μας ανθρώπους».

Σχετικά άρθρα

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη

Αγώνας δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος