ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Από 4 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί στο «Χατζηκώστα»

Από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», το οποίος επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, διαπιστώνοντας και εκεί πλήρη ετοιμότητα.

Μετά τα εννέα πρώτα νοσοκομεία της χώρας, στα οποία ήδη ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού, από τη Δευτέρα ο εμβολιασμός θα επεκταθεί σε όλα τα νοσοκομεία, αρχικά για το υγειονομικό προσωπικό και στη συνέχεια, από τα τέλη Ιανουαρίου, για τον γενικό πληθυσμό.
Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» έχει στηθεί το εμβολιαστικό κέντρο στα γραφεία του Πνευμονολογικού τμήματος, ενώ σύμφωνα με τον διοικητή Σπύρο Δερδεμέζη θα αναπτυχθεί και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή, προκειμένου η διαδικασία να είναι ταχύτερη.
Ο κ. Κοντοζαμάνης εξέφρασε τη χαρά του για την επάρκεια και αποτελεσματικότητα με την οποία που ανταποκρίθηκαν και τα δύο νοσοκομεία της πόλης. «Το ΕΣΥ είναι οι άνθρωποί του, άνθρωποι που έχουν υπερβάλλει όλον αυτόν τον καιρό προκειμένου να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Αντιλαμβανόμαστε και αναγνωρίζουμε την κόπωσή τους εξαιτίας της πανδημίας και είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους, κάνοντας το εμβόλιο», σημείωσε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, χρηματοδότηση και εξοπλισμό, με αφορμή τα αιτήματα της διοίκησης για κάλυψη των θέσεων του ιατρικού προσωπικού που συνταξιοδοτούνται το επόμενο διάστημα.
Επίσης, η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε στήριξη για την επέκταση του κτιρίου της ΜΕΘ, προκειμένου να λειτουργήσουν 10 με 11 κλίνες, από έξι που λειτουργούν σήμερα, καθώς υπάρχει το προσωπικό και ο εξοπλισμός, όπως ανέφερε ο κ. Δερδεμέζης.
Ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε πως έχουν προσληφθεί πάνω από 7000 άτομα επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ και 1700 μόνιμοι γιατροί έως το τέλος του έτους, ενώ προχωρά και η ενίσχυση με νοσηλευτές. Πρόσθεσε δε πως στόχος είναι και ο εκσυγχρονισμός των πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων και του βιοϊατρικού εξοπλισμού. «Έχουμε τα εργαλεία, πλέον και το Ταμείο Ανάκαμψης, και το σχέδιο και θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την εικόνα στο ΕΣΥ», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»