ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή των πρώτων εμβολίων στα Γιάννενα

Έναν ουσιαστικό κρίκο στην πολυδαίδαλη αλυσίδα της «επιχείρησης Ελευθερία», που αφορά τη μεταφορά, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα, θα διαδραματίσουν τα Γιάννενα, καθώς στην περιοχή θα λειτουργήσει ένα τα πέντε hubs υπερκατάψυξης, απ’ όπου στη συνέχεια θα γίνεται η διανομή των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στο hub των Ιωαννίνων, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί δύο από τα ψυγεία βαθιάς ψύξης, βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να επιθεωρήσει τον χώρο και να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για τις συνθήκες φύλαξης που απαιτούνται, και οι οποίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, αλλά ακόμη και με κάποιο τυχαίο γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει ζητήματα, όπως για παράδειγμα μια διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Ο κ. Χαρδαλιάς επιθεώρησε τον χώρο εσωτερικά και εξωτερικά, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους ρόλους που θα πρέπει να αναλάβουν Στρατός, Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ οδηγίες δόθηκαν και στους υπεύθυνους λειτουργίας της φαρμακαποθήκης.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, η εκπαίδευση έχει ολοκληρωθεί και την Τρίτη θα γίνει μία μεγάλη προσομοίωση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων. «Νομίζω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν συμβάλει, να ευχαριστήσω για άλλη φορά την περιφέρεια Ηπείρου, γιατί είναι εδώ παρούσα και σε αυτή την περίπτωση, εξασφαλίζοντας άμεσα εξοπλισμούς που τους χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους ασφάλειας και για την εφοδιαστική αλυσίδα και για την υποδομή καθ’ αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας ειδική αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην εμπειρία τους ειδικά στο κομμάτι των εφοδιαστικών αλυσίδων, αλλά και στη βοήθεια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
Ο κ. Χαρδαλιάς δε θέλησε να αναφερθεί στο χρονοδιάγραμμα άφιξης των πρώτων εμβολίων στα Γιάννενα και στους πρώτους εμβολιασμούς, αφήνοντας προφανώς το κομμάτι αυτό στο υπουργείο Υγείας, με τον ίδιο να εστιάζει στους τομείς της μεταφοράς και της αποθήκευσης. «Αξία δεν έχει να παίζουμε με τις ώρες. Αξία έχει ό,τι γίνει, να γίνει συντεταγμένα, συγκροτημένα και να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα. Είναι μία πρωτόγνωρη διαδικασία. Αφορά τη μεγαλύτερη επιχείρηση διαχείρισης εφοδιαστικής στην ιστορία του τόπου. Μέχρι τώρα υπάρχει μία εντυπωσιακή θα έλεγα πρόοδος και συνεργασία, μένει αυτή να αποτυπωθεί βέβαια μέσα από συγκεκριμένα πρωτόκολλα, μέσα από τις προσομοιώσεις που θα γίνουν, ώστε τα αποτελέσματα να είναι αυτά τα οποία επιθυμούμε», ανέφερε.

Έκκληση για τήρηση των μέτρων

Την ανάγκη να συνεχιστεί η τήρηση των μέτρων και να μην υπάρξει χαλάρωση, σημείωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. «Το γεγονός ότι η ελπίδα είναι εδώ, μετά από όλους αυτούς τους μήνες πίεσης και δύσκολων καταστάσεων, δε σημαίνει ότι από τη μια στιγμή στην άλλη θα επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Κάνω έκκληση και παράκληση στην τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει μέχρι τώρα ο ελληνικός λαός, τις επόμενες εβδομάδες, τους λίγους ακόμη μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι στόχοι που αφορούν τον εμβολιασμό, να παραμείνουμε πιστοί και αυστηροί στην τήρηση των μέτρων, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά τα επιδημιολογικά φορτία και να μπορέσουμε να προστατεύσουμε όλες μας τις περιοχές. Να τηρήσουμε τα μέτρα. Το κάναμε με μεγάλη υπομονή, με μεγάλη επιμονή, με μεγάλη καρτερικότητα όλους αυτούς τους μήνες. Λίγο ακόμα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί αυτή η τιτάνια προσπάθεια και απέναντι σε έναν πραγματικά επικίνδυνο και αόρατο εχθρό, η χώρα μας, η Ευρώπη και όλος ο κόσμος ετοιμάζεται να δώσει το δικό του στοίχημα ελευθερίας», υπογράμμισε.
Στον χώρο φύλαξης των εμβολίων υποδέχθηκαν τον κ. Χαρδαλιά ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, ενώ από το αεροδρόμιο τον συνόδευαν ο Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Παχίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης, ο διοικητής της 5ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Βαγγέλης Μπαλατσός, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλειος Μουσελίμης.

Σχετικά άρθρα

Σύσταση για 4η δόση εμβολίου στους άνω των 60

Πρώτο «ναι» για παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Βελισσαρίου

Αποστόλης Τζελέτας

Επίσκεψη Χαρδαλιά στο Μολυβδοσκέπαστο