ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανάλυση για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων

Χρηματοδότηση για την ανάλυση του υφιστάμενου πλαισίου διαχείρισης απορριμμάτων και την κοστολόγησης της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων (με βάση συμπεράσματα, προτάσεις προσαρμογής στο νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων) ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Δωδώνης.

Επίσης, εγκρίθηκε εντάχθηκε στον προϋπολογισμό χρηματοδότηση για τον έλεγχο της μελέτης και τεκμηρίωση των θέσεων του δήμου Δωδώνης ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων επεξεργασίας βιορευστών, σε περιοχή πλησίον των ορίων της κοινότητας Κωστάνιανης.
Με άλλη απόφαση, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την αγορά rapid test με στόχο τη διενέργεια ελέγχων στο προσωπικό του δήμου Δωδώνης σε τακτική βάση, ενώ εγκρίθηκε και η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης προς τους κατοίκους των κοινοτήτων Παλαιοχωρίου Μπότσαρη και των Σεριζιανών, οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου του 2020.
Το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε και σε τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, εγγράφοντας έργο κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής για εξυπηρέτηση ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες του δήμου, από το πρόγραμμα «ΦιλοΔημος 2».
Σε ειδική συνεδρίαση που προηγήθηκε, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δωδώνης ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον ισολογισμό και τον απολογισμό της χρήσης του έτους 2019.

Σχετικά άρθρα

Επιστρέφει στις συνεδριάσεις η «Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας»

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος