ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ατυχής» για τον Τρ. Αλμπάνη η απόφαση του ΕΟΔΥ

Μπορεί τα αποτελέσματα του δεύτερου μοριακού ελέγχου, που ζήτησε ο ΕΟΔΥ για τους δέκα τελωνειακούς και αστυνομικούς υπαλλήλους να μην έχουν ακόμη βγει, ωστόσο, τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, που απευθύνθηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο, έχουν μια ακόμη επιβεβαίωση ότι είναι αρνητικοί.

Και φυσικά το θέμα δε θα έπαιρνε μεγάλη έκταση, αν η διοίκηση του ΕΟΔΥ δεν αμφισβητούσε εμμέσως το Εργαστήριο Αναφοράς του πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων, με την επιλογή του ο δεύτερος μοριακός έλεγχος να γίνει σε εργαστήριο εκτός των Ιωαννίνων.
Μετά τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, που χαρακτήρισε λανθασμένη την ενέργεια αυτή, και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης κάνει λόγο για «ατυχή» απόφαση, σε μια περίοδο που θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. «Το τεστ γρήγορης διάγνωσης, πολλές φορές, με βάση το υπόστρωμα, μπορεί να δώσει ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Αυτό το ξέρουμε, συμβαίνει και τότε χρειάζεται και προβλέπεται μοριακός έλεγχος για να έχουμε ακριβέστερα στοιχεία. Το Εργαστήριο Αναφοράς έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες την περίοδο της πανδημίας και θα συνεχίσει να προσφέρει. Η πράξη, απόφαση του ΕΟΔΥ να αποστείλει τον έλεγχο σε αντίστοιχο κέντρο στη Θεσσαλονίκη, είναι ατυχής και δημιουργεί εσωτερικά ζητήματα, σε μια εποχή που όλοι οι φορείς πρέπει να συνεργάζονται», σημείωσε.
Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να ευχαριστήσει τον ΕΟΔΥ και τις ΚΟΜΥ, που πραγματοποίησαν rapid test σε 275 εστιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου, με τα αποτελέσματα να είναι όλα αρνητικά.
Την ίδια ώρα, το θέμα τέθηκε και στη Συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής που αποφάσισε ομόφωνα να ευχαριστήσει δημόσια το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου Μικροβιολογίας για την υψίστης σημασίας συμβολή του στον περιορισμό της διασποράς και στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 στην περιοχή μας, αλλά και να εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του.
«Η σημαντική πολύμηνη προσφορά του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΠΓΝΙ, το οποίο λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2 σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την άριστη επιστημονική κατάρτιση και τις άοκνες προσπάθειες του Πανεπιστημιακού ιατρικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού, των ιατρών ΕΣΥ, και του λοιπού προσωπικού, που εργάζονται καθημερινά με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, και πάντα με βάση κατευθυντήριες οδηγίες και αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων. Ιδιαίτερα αναγνωρίζουμε την συμβολή της διευθύντριας του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου Μικροβιολογίας, αναπληρώτριας καθηγήτριας Κωνσταντίνας Γκαρτζονίκα στην εξασφάλιση του υψηλού επιπέδου ελέγχου για τον ιό, υπό τις πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες. Εκφράζουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στο παρεχόμενο κλινικοεργαστηριακό έργο του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας, το οποίο τιμά το Τμήμα μας με το ιδιαίτερα υψηλό επιστημονικό του επίπεδο.

Σχετικά άρθρα

Σε επόμενη επίσκεψη οι ανακοινώσεις για το κτήριο του ΕΟΔΥ

Σχεδόν 100 κρούσματα ημερησίως στα Γιάννενα

Παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους οι μάσκες