ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνεχίζει τις καταγγελίες για «καρατομήσεις» η ΑΣΥ ΠΓΝΙ

Τις καταγγελίες για εκτεταμένες καρατομήσεις και κομματικές τοποθετήσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο συνεχίζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, βάζοντας στο στόχαστρο τη διοίκηση, τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποιος εισηγήθηκε για την ανεπάρκεια αυτών που ξηλώθηκαν; Υπηρεσιακή εισήγηση και εξήγηση δεν υπάρχει και δε δόθηκε ποτέ στους ενδιαφερόμενους. Ποιος εισηγήθηκε για τις ιδιαίτερες ικανότητες των νέων στελεχών; Υπηρεσιακή εισήγηση δεν υπάρχει και δεν την επικαλέστηκε κανείς, οπότε μένει η εισήγηση του κόμματος, της ΝΔ. Σε ποιες νέες ανάγκες του ΠΓΝΙ απαντάνε οι νέες επιλογές; Καμία από τις πραγματικές νέες ανάγκες δεν αναφέρθηκε γραπτώς ή προφορικώς. Οι μόνες πάγιες ανάγκες που απομένουν αφορούν τον κομματικό και συνδικαλιστικό έλεγχο της πολυπληθούς νοσηλευτικής υπηρεσίας και μόνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει παράνομες τις «καρατομήσεις» και πρόσχημα για αυθαιρεσία την πανδημία. «Ακριβώς επειδή η νομιμότητα των καρατομήσεων είναι πλήρως αμφισβητούμενη, έγινε επίκληση των “έκτακτων λειτουργικών αναγκών που προέκυψαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας”. Πώς σχετίζονται οι έκτακτες λειτουργικές ανάγκες με τις αυθαίρετες καρατομήσεις και τις επιλογές νέων στελεχών; Ούτε κανείς μπήκε στον κόπο να το αιτιολογήσει, ούτε θα μπει. Διότι οι στόχοι των καρατομήσεων είναι εντελώς άλλοι», σημειώνεται στην ανακοίνωση, που αναφέρονται, μεταξύ άλλων: «Η ξεκάθαρη πλέον πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κάνει βήμα πίσω από τις πολιτικές της στοχεύσεις, παρά τα οδυνηρά και θανατηφόρα διδάγματα της πανδημίας για ανάγκη αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας με κεντρικό σχεδιασμό και συντονισμό των δομών υγείας για να σωθούν ζωές».

Σχετικά άρθρα

Διαχωρίζει τη θέση της η ΑΣΥ Υγειονομικών

Διαφορετική ανάγνωση των στοιχείων από την ΑΣΥ- ΠΓΝΙ

Αυξάνονται οι κλίνες, λείπει το προσωπικό