ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αίτημα ίδρυσης για το 34ο Νηπιαγωγείο στους πρώην στρατιωτικούς φούρνους

Δυνατή από την επόμενη σχολική χρονιά θα είναι η λειτουργία του νέου Νηπιαγωγείου στον χώρο των παλιών Στρατιωτικών Φούρνων.

Αυτή την ενημέρωση έχει ο δήμος από τον ανάδοχο και για τον λόγο αυτό η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει στη σημερινή του συνεδρίαση να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας την ίδρυση του 34ου Νηπιαγωγείου. Η οργανικότητά του προτείνεται να είναι διθέσιο με προβλεπόμενο αριθμό μαθητών 50, με την ίδρυση του να θεωρείται επιτακτική ανάγκη, καθώς θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των άλλων Νηπιαγωγείων της γύρω περιοχής.
Το έργο της ανέγερσης νέου νηπιαγωγείου είναι ενταγμένο από την προηγούμενη δημοτική αρχή στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας», με προϋπολογισμό 1,9 εκ. ευρώ.
Το έργο αφορά την ανέγερση κτιρίου επιφάνειας 654,84 μ2, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επιφάνειας 367,14 μ2, και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία του νηπιαγωγείου. Στο ισόγειο θα χωροθετηθούν δυο κύριες αίθουσες, αίθουσα ανάπαυσης, χώρος υποδοχής γονέων και νηπίων, γραφείο νηπιαγωγών, W.C. ενηλίκων, W.C. ΑμεΑ, χώρος τραπεζαρίας με μικρό τμήμα κουζίνας και αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων, ενώ στον 1ο όροφο θα υπάρχουν αποθήκη, χώρος μηχανολογικών εγκαταστάσεων, λεβητοστασίου κ.λπ.

Τρεις καταργήσεις

Στον αντίποδα της ίδρυσης νέου νηπιαγωγείου, προτείνεται η κατάργηση των μονοθέσιων Νηπιαγωγείων Ασβεστοχωρίου, Νήσου και Περιβλέπτου, τα οποία τελούν σε αναστολή από το 2016 λόγω έλλειψης μαθητών.
Αντίθετη, στο μεταξύ, είναι η πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας στην εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων για κατάργηση του 3/θέσιου 25ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο τελεί σε αναστολή από το 2018, εκτός αν μεταστεγαστεί σε νέο κτίριο εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, σε περιοχή όπου θα δύναται να απορροφήσει μαθητές από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων. Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας προτείνει την παράταση της αναστολής λειτουργίας του 25ου Δημοτικού Σχολείου και το επόμενο σχολικό έτος, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης χώρου για τη στέγασή του.

Σχετικά άρθρα

Ένα έργο που ανήκει στα παιδιά

Αποστόλης Τζελέτας

Ώρα εγκαινίων για το νηπιαγωγείο στους πρώην στρατιωτικούς φούρνους

Ηπειρωτικός Αγών

Μόνο το Σχολείο Αναπήρων Παίδων χωράει στα προκάτ

Αποστόλης Τζελέτας