ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τον ΄΄Πήγασο΄΄

Με στόχο τη βοήθεια των ανθρώπων που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη, ακόμη περισσότερο την περίοδο της πανδημίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΄΄Πήγασος΄΄ οργανώνει συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της περιφέρειας ενότητας Ιωαννίνων.

«Οι σύλλογοι έχουν λόγο και δράση σε δύσκολους καιρούς», δήλωσε η αντιπρόεδρος του συλλόγου Ελπινίκη Μπάρκα, τονίζοντας πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους κινήσεις για οικογένειες που είναι άπορες και δοκιμάζονται σε επίπεδο επιβίωσης καθημερινά,  με στόχο τον εφοδιασμό τους με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να προσφέρουν ακόμη και το ελάχιστο που μπορούν. Δεν παρέλειψε, επίσης, να αποδώσει τα εύσημα στην προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δέσποινα Καμπούρη, η οποία έχει βοηθήσει στο να αναπτυχθεί ένα μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης για τη βοήθεια των πασχόντων.
Τα σημεία όπου οι πολίτες μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, είναι το 5ο Δημοτικό Σχολείο (Βαλάνειο) στην οδό Γυναικών Πίνδου 17, κάθε Δευτέρα από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα, και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο (Μαρούτσειο) στην οδό Χρ. Κατσάρη 11, κάθε Τετάρτη επίσης από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα.
Για τη μετακίνησή τους στα σημεία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τον κωδικό μετακίνησης 4, το οποίο αφορά βοήθεια για ευπαθείς ομάδες, ενώ για όσους δεν μπορούν να μεταβούν στα σημεία, μπορούν να στείλουν μήνυμα στην σελίδα του συλλόγου στο facebook για να κάνουν εκείνοι την παραλαβή.

Σχετικά άρθρα

Μια εκδήλωση τιμής στον Νίκο Ακριτίδη

Ηπειρωτικός Αγών

Στις εκδηλώσεις της μάχης Διρού ο «Πήγασος»

Μεγάλες οι ανάγκες, μεγάλη και η προσφορά